lördag 27 februari 2016

Tacksamhet

Jag är tacksam. En dag som denna när solen skiner, fåglarna sjunger och jag kan ta en promenad finns inget än tacksamhet i sinnet. Jag är glad över att ha möjligheten. Visst gör det ont som sjutton efter att på förmiddagen ensam lett ett tvåtimmars fotbollspass med flicklaget och därefter ha tagit en långpromenad. I det stora hela är det ändå värt det. Alla gånger. Höfter och knän kan smärta, jag är lik förbaskat tacksam.

Lärkträdets kottar bildar ett naturligt draperi
Dagsmeja ger isiga och slaskiga grusvägar

Jag tog dagens promenad i kalasvädret utan någon som helst fotoambition. Förvisso var kameran och 100-400 mm-objektivet med men det viktigaste var rörelsen och den friska luften. Vantar och mössa fick ligga kvar hemma och jackan var uppknäppt. I skuggpartierna längst promenadvägen var det fruset och nätterna fortsätter att vara kalla. Precis som det ska vara under vårvintern!

Stigtomta kyrka fotad från en vinkel jag inte testat förut
Även prästgården blev fotad från en annorlunda vinkel
Och slutligen blev även Skillras ladugård avbildad över det snötäckta gärdet

Vinterfåglarna lever verkligen upp nu när ljuset kommit och när värmen ger dem andrum. När det är -15 grader går all vaken tid åt att leta mat för att överleva men nu kan de njuta en stund och påminna omgivningen om att de finns. Kvitterfrekvensen har ökat, talgoxarna och blåmesarna låter allra mest av dem alla. Och några spillkråkor.

En fink vid Mårtenstorp

Nu när dagarna blir längre och längre är inte kontorstiderna 08-17.00 så förskräckliga längre. Solen är uppe när jag åker till jobbet och precis på väg ner när jag åker hem. Att många av veckans kvällar är upptagna är lättare att ta när ljuset ger energipåfyllning.

En av alla de där mystiska buskarna sträcker ut sina tentakler
Kanadensiskt gullris i Mårtenstorps björkdunge

Jag ska samla ihop mina tankar och minnas tillbaka till onsdagskvällen då jag fotade säsongens sista ishockeymatch. Förhoppningsvis minns jag tillräckligt mycket för att blogga om den. Bilderna blev klara sent under fredagskvällen och det är inte helt optimalt att dröja så länge med matchbevakningsuppföljningen. Nu är det som det är, fotbollstränarsysslan tar väldigt mycket av min tid just nu.

Gripen HC på väg ut i båset till säsongens sista period (bild tagen med fisheye)

Under min promenad ägnade jag lite tankeverksamhet åt att planera vilken kamerautrustning som ska följa med på den nära förestående 4-dagars-trippen till Säfsen och den kommande 4-dagars-resan till Gotland och Stora Karlsö. Kul att planera vad som ska tas med. I Säfsen ska hela familjen försöka åka utför i skidbackarna så då är väl inte kamera något optimalt att ha i packningen med tanke på att jag lär trilla mer än jag står upp. Tyvärr är inte heller landskapet täckt av snö så det blir nog ingen direkt "fotoutflykt".

Godståg på TGOJ-banan

Om några månader (i början av juni) åker vi över till Klintehamn på Gotland och en av dagarna har jag bokat in oss på färjan till Stora Karlsö. Vid detta tillfälle är det desto mer intressant med fotograferandet även om vädret kan vara hur bra eller uselt som helst. Denna kortresa till Östersjöns pärla Gotland ser jag fram emot alldeles väldigt.

Mer långväga resenärer kan anas i planet uppe i skyn som startat från Arlanda

Jag gillar att ha en resa i sikte. Något att längta till och att känna tacksamhet över. Tacksam för att kunna komma iväg i sällskap med familjen. Tacksam över att ha råd (även om det inte är någon Västindienkryssning).

En något luggsliten och gles enkvist i motljus och mot skogens skuggiga ridå

Nu tackar jag för idag och grottar ner mig i sportanalysen under några timmar!

2 kommentarer:

  1. Håller med om att dagen frambringade vårkänslor på riktigt. Inga fler bakslag tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi håller tummarna, SMHI vidhåller att det kan komma snö runt nästa helg (även om de inte hotar med 15-20 mm nederbörd längre). Den takt på våren som är just nu trivs jag ypperligt med, minusgrader på nätterna och dagsmeja på dagarna. Ganska härligt faktiskt! :-)

      Radera