söndag 28 februari 2016

En runda hemma i Stigtomta

Söndagens väder var en fortsättning på de senaste dagarnas högtryck. Solsken men något kallare i luften än under lördagen. Kanske bidrog blåsten till att det blev lite kallt om fingrarna. Jag hade verkligen inget på schemat dagen före skottdagen utan passade på att ta med kameran och 50 mm-objektivet på en promenad som innebar en omväg till Ica-affären, bara för att.

Den arma fågelholken är inte mycket till bostad
Hasselns hängen i februarisolskenet

Jag fotade några av Stigtomtas äldre byggnader. Vi har en den av byn som kallas "gamla Stigtomta" och där huvuddelen av husen kommer från början av 1900-talet. Inte förrän under senare delen av 60-talet byggdes Tängsta-området och då exploderade antalet boende i Stigtomta.

Vid affären stod jag och tittade en stund på anslagstavlan som är ett lapptäcke med allehanda budskap. Skyltningen sker enligt lager-på-lager-principen skulle jag tro. En juldekoration (!?) hänger kvar vilket kändes charmigt.Från affären förlängde jag min promenad genom att passera Stigtomta IF:s 7-mannaplan, även kallad Tängsta-planen. Där ligger snön kvar och täcker fortfarande gräsytan till 100%. Än känns det avlägset till säsongspremiärer och träningar utomhus.

Snö på Tängstaplanen

På min väg genom bostadsområdet som heter Tängsta konstaterade jag vi Stigtomtabor gärna bokstaverar våra husnummer på gatorna. Eller hur man nu ska tolka följande två bilder.
När jag kom hem släpade jag upp grillen till skogsbacken bakom huset och började grilla. Inte kaniner...


...utan grillkorv. Till det dracks det Festis i sugrör, det ska liksom vara så när man har friluftsdag eller picknick.

Korvgrillning vid lekstugan

Ett plötsligt infall tog mig under eftermiddagen till Rosvalla där jag gjorde en matchbevakning av IFK Nyköpings handbollsherrar som mötte Borlänge HK. Seger med 30-20 och nu ska jag roa mig med bildurval och bildbehandling efter den matchen.

Lukas Carman hoppar högt

Klart slut!

2 kommentarer:

  1. Nog är "de gamla" delarna i våra orter mer charmiga än dagens moderna, oavsett om det är en miljonstad som Stockholm eller en liten ort som Stigtomta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så sant! Stigtomtas landsbygd har säkert gamla torpargrunder och några enstaka hus som är riktigt gamla men de äldre delarna av byn har huset från början av 1900-talet. Kontrasten mot 60- och 70-talskåkarna är stor. Gamla Stigtomta har onekligen en hel del charm. :-)

      Radera