tisdag 18 juli 2017

Västkust-macro

I samband med ett besök på västkusten, hos min syster som bor norr om Stenungsund, började vi första besöksmorgonen med en promenad runt sjön i deras närområde. I sällskap hade vi den hund som de passar på dagarna. För oss ostkustbor blev det närapå en chock att det var blå himmel och uppehållsväder, vi går ju runt i förvissningen att det ständigt kommer snett regn i väst. Tydligen har torkan varit lika påtaglig på västsidan som hos oss vid ostkusten.

Fingerborgsblomma, aka digitalis, är en giftig rackare

De stora fotografiska äventyren lär dröja så tisdagens promenad fick bidra med några macro-bilder i all sin enkelhet. Har jag nu släpat med mig delar av kamerautrustningen så är det lämpligt att använda den, dumt vore väl annars.

Längst vägkanten

Det hårda blåst som härjade under måndagen hade inte bedarrat helt och hållet. Om du någon gång försökt fotografera insekter på växter när det blåser mer än 0,5 sekundmeter vet du hur omöjligt det är att lyckas. Minsta lilla rörelse och allt blir suddigt. Många bildfiler fick slängas när jag tittade på dem i datorn.

För en sekund eller två var det vindstilla

Vi njöt av en promenad som tog oss fram på både grusväg, landsväg och skogsstig. När vi passerat några charmigt belägna villor fastnade vårt hundsällskap på ena sidan av ett stängsel där en annan fyrfoting befann sig.

Charlie hade väldigt gärna hälsat ännu mer på den där hunden på andra sidan gunnebostängslet

När eftermiddagen var på väg mot kväll avnjöt vi en måltid bestående av krabbklor, färska räkor och havskräftor. Kostar som en ny bil under turistsäsongens högtid men är faktiskt värt det. Mmmm, jisses så gott det är!

Landskapsvy norr om Ödsmål

Onsdagens äventyr ska förhoppningsvis ta oss till en turistmagnet modell större på västkusten norr om Göteborg. Jag har inte varit där tidigare vilket innebär att det blir extra spännande. Jag hoppas på att kunna återkomma med en eller annan bild på det kustnära och karga landskapet.

Anita ägnade sig åt familjefotografering inne i den lummiga skogen

Med lite tur håller det soliga vädret i sig en eller ett par dagar till. Om man ska spatsera på klipporna mot västerhavet får det gärna vara soligt, varmt och inbjudande.
Nu är kamerabatterierna laddade och förberedelserna är gjorda inför kommande dags exkursion.

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar