måndag 2 oktober 2017

Höstens färger

Jag sitter vid min dator och det är måndagskväll. Tidigare på kvällen genomförde vi inom fotbollslaget ett mindre avslutningsfirande efter den precis nyligen avslutade utomhussäsongen. Med tanke på hur trött i mössan jag var redan klockan 18.30 så borde jag nog ha stannat hemma. Det tar på krafterna att börja ett nytt jobb.

Ett lönnlöv som gått helt bananas i sin höstfärgskonvertering

Mina erfarenheter av att börja nya jobb är minimala. Näst intill obefintliga. För exakt 32 år sedan hände det senast då jag den 3/10 1985 började på Lundbergs Produkter AB. Idag, den 2/10 2017, var det dags igen. Jag klev imorse in genom dörrarna hos Datarådgivarna i Nyköping AB. Spännande!

Ett litet aspsly har får höstfärger (medan de större aspträden ännu dröjer ett tag)

En energikrävande dag är till ända och jag känner ett trängande behov av återhämtning. Många intryck och en hel del information ska smältas till morgondagen. På min tidigare arbetsplats har jag hunnit få den reaktionen från många, många som börjat efter mig. Nu fattar jag vad de menar.

Ett trött björklöv har landat i en pigg rödklöver

Samtidigt som denna transformering är jag i planeringsstadiet för nästa Gotlandsresa. På torsdag kväll bär det av igen. Tyvärr med en ganska dyster väderprognos hängande som ett orosmoln över mitt och mina medresenärers huvuden.

En fibbla som inte gett upp hoppet

Att behöva be om ledigt första arbetsveckan hos en ny arbetsgivare är inte smooth. Jag sade dock till om denna resa redan innan jag visste om jag skulle bli erbjuden jobbet. Kanske kan det vara bra med en mjukstart. Och jag får tre dagar ute på Gotland i sällskap av två andra fotoentusiaster vilket kan vara en rejäl avkoppling (eller tvärtom).


Allén vid Åsby är ännu i ett höstligt nybörjarstadie

De senaste dagarna har jag tagit chansen att ta mig ut på ett par kortare promenader i hemmets närhet. Bilderna i dagens inlägg är tagna lördagen den 30:e september. Med tanke på måndagens vädermässiga bottennapp så var det tur att utomhuschanserna togs när vädret var uthärdligt.

Baldersbrå

Nu är det nog sovdags, morgondagen lär medföra fler energikrävande och koncentrationspockande övningar.

2 kommentarer:

  1. Grattis till nya jobbet. Jag inväntar nya Gotlandsbilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag kan inte garantera några visningsbara bilder från Gotland men jag ska i alla fall ge det ett seriöst menat försök. En eller annan sten kan det säkert bli på bild åtminstone. ;-)

      Radera