söndag 1 oktober 2017

Månadens bild: Oktober 2017

"Månadens bild" tar steget in i oktober. En månad som utan tvivel är Höst i sin renaste och mest utkristalliserade form. No mercy. Årets tema till dessa månatliga bilder tar oss dock tillbaka till sommaren 2016, vilket kan vara behagligt, och vi påminns om sommarens ljus och värme.

Jag hämtar den aktuella bilden från Medeltidsveckan 2016. Tyvärr blev det ingen vistelse på Gotland under årets Medeltidsvecka och det går inte att blunda för att jag saknar arrangemanget. Förvisso mycket folk i Visby men också liv, rörelse, dofter, ljud och en positiv stämning. Udda intryck som får igång tankebanorna i de medeltida omgivningarna.


Gycklare vid den medeltida marknaden under Medeltidsveckan i Visby

Bilden från marknadsområdet vid Gotlandsänget (eller möjligtvis Paviljongsplan) är tagen den 12/8 2016 med min Canon 7D Mark II. Jag använde mitt numera undanlagda objektiv Canon EF 70-200 mm f/2.8L USM. (Numera är det motsvarande objektiv men med stabilisering i version två som gäller för min del.) ISO var ställt på 160, brännvidden är 200 mm, bländaren f/3.2 och slutartiden 1/1250 sekund.

6 kommentarer:

 1. Och jag glömde bort Vikingamarknaden i Handen i helgen.Vad ska du har för ditt undanlagda objektiv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte det begagnat, har använt det några år (huvudsakligen inomhus). De brukar väl ligga på 6500-7000 kr begagnat. Jag kan tänka mig 5500 kr eftersom objektivet är begagnat i två led. "Koger" (skyddsväska) finns med men originalkartong saknas.

   Radera
 2. Okej, jag får räkna lite på det, hör av mig.

  SvaraRadera
 3. Det är ju ändå min födelsedag idag så jag slår till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först och främst: Grattis på födelsedagen! Tar detaljerna runt objektivet i en mailtråd... :-)

   Radera