söndag 22 oktober 2017

Träningsmatch för IFK Nyköpings futsalherrar

Min tid som sportbloggare på Lokalsporten är över. Något jag förklarade i ett sista inlägg på hemsidan i onsdags. Om jag är mellan två sportbloggar eller om det tillsvidare är ett avslutat kapitel är något jag ska bestämma mig kring den närmaste tiden. Något som däremot inte är över är mitt intresse för sportfotografering. Eller den lokala sporten.

Fisheye-perspektiv på Nyköpings Sporthall

Detta inlägg skrivs med huvudsyfte att bära med sig en länk till bildgalleriet efter söndagens träningsmatch i futsal mellan IFK Nyköping och gästande Linköping KFUM. En match som slutade 5-7 (3-2) och som inte alls blev någon enkel och given seger för gästerna som trots allt spelar futsal på landets högsta nivå. Våra egna representanter i futsalvärlden (åtminstone på seniornivå) håller till i division 1.

Klassiska gamla Sporthallen i Nyköping från läktarsidan

Futsal är under stark utveckling i Sverige. Intresset ökar. Herrlandslagets matcher TV-sänds fr.o.m. denna säsong. Det är verkligen en sport som bjuder sin publik på underhållning. Spelarna visar upp god teknik, spelet är intensivt, målen många och händelser staplas på varandra.

Nyköpings Sporthalls interiör

För IFK Nyköpings herrar var detta försäsongens första träningsmatch. Det syntes inte. De började riktigt bra mot de meriterande gästerna, gjorde både 1-0 och 2-0 innan Linköping fick vara med i matchprotokollet. Även 3-1 kom och i halvtid stod det 3-2. Jag förutspådde då att den hårda press som IFK genomfört under första halvlek skulle ta ut sitt pris i andra halvlek. Nu tycker jag faktiskt inte att orken tröt så markant men de sjönk allt djupare i sitt försvar ju längre matchen led.

IFK Nyköpings tränare Jeremias Varas instruerar innan matchstart

Linköping kvitterade i inledningen av andra halvlek. (Varje halvlek är 20 minuter lång, effektiv tid.) IFK visade på god moral och positiv tro på sig själva när de stänkte in både 4-3 och 5-3. Som om de inte brydde sig ett något om divisionsskillnaden.  När 3/4-delar av matchen var spelad ledde man med två mål men det kom slutligen att ändra sig då 5-3 blev 5-7. Ändå väldigt bra som första träningsmatch.

Linköping KFUM lyckades sent omsider vända på steken och vinna i Sporthallen

Skillnaden i divisioner mellan lagen visade sig bland annat de gånger då IFK-spelare tappade boll eller slarvade. Reptilsnabbt högg och utnyttjade Futsal-ligalaget minsta misstag. Att det var en match som ingen ville förlora märktes i slutet då det närapå blev slagsmål! Trots att det ju bara var en träningsmatch.

Det hettade till i slutet av träningsmatchen

Jag tittade intresserat på denna futsalmatch och tar med mig mycket av vad som visades upp till det egna flicklaget som ska spela seriespel i vinter i Flickor 14. Futsal ÄR på frammarsch.

Du hittar ett bildgalleri med drygt 100 bilder HÄR >>>

Tack för idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar