tisdag 18 november 2014

Mellanakt

En liten mellanakt. En parentes i bloggens fotohistoria. En myggfjärt i Norrland om sommaren sätter större eftertryck än detta inlägg. Men likväl är det ett inlägg. Jag kan bara berätta att jag mellan bulljäsningarna i lördags for ut genom ytterdörren för att dokumentera hur mild och växtlighetsvänlig hösten hittills varit. Kanske tar det slut runt kommande helg då det hotats med högre himmel och efterföljande minusgrader. Vi får se.

Vilka påminner mig om att jag snart måste börja mata småfåglarna

Trädgården och naturen i övrigt är full av exempel på överlevare. Jag tycker dock att det är en aning konstigt. Även om temperaturen är skonsam så är det ju ta mig sjutton knappt dagsljus ute för närvarande. Borde inte växtligheten ge upp bara av den enkla anledningen? Å andra sidan så får ju inte solrosen någon mer chans när väl denna säsong är över. Vi andra får förhoppningsvis leva så att vi ser vad som händer på andra sidan det stora vintermörkret.

Lavendelruggen vid garageknuten lever och har hälsan

Jag laddar batterierna för fullt. Bokstavligen, eftersom den nya 7D Mark II äter batterier ganska duktigt. Men även bildligt då fredagens besök på Fotomässan i Älvsjö kommer att dra energi ur knopp och kropp. En heldag som kommer att kännas. Jag hoppas föreläsningar och seminarier ger mer än krämardelen av mässan (för den kan jag vara utan).

Ardenner- och ponnysko på farstukvistens trappa

Jag hoppas din tisdagskväll förlöper på ett smidigt och lämpligt sätt. Förhoppningsvis kommer mer matnyttiga blogginlägg från mig i framtiden!

4 kommentarer:

 1. Ibland är det enkla inte att förakta och inte sällan kan mellanspel fånga betraktarens intresse på ett nog så viktigt sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om ett år när jag sitter och funderar på hur vädret och temperaturen var i mitten av november 2014 fyller inlägget en funktion. En slags väderdagbok, typ. Och med tanke på hur svårt jag haft att hitta en representativ bild till väggalmanackan för november så skadar det inte att ta lite bilder. Man vet ju aldrig, kanske kommer någon av dem till nytta i framtiden.

   Radera
 2. Hallå där!

  Ett stort GRATTIS till nya kompisen...och för trevlig läsning!

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Tack Steffe! I vissa avseenden är den nya kompisen en mycket positiv överraskning. Mycket återstår dock att testa och att upptäcka. En crop-sensor är en crop-sensor och kan inte mäta sig med en fullformats-sensor i vissa egenskaper som jag uppskattar. Men en polare att ha framför sig i många situationer lär det i alla fall vara! :-)

  SvaraRadera