onsdag 1 april 2015

Månadens bild: April

Hoppsan, nu var det på vippen att jag glömt bort det igen. Publiceringen av den utvalda bilden för den nya månaden. I mars hann det gå två veckor innan jag kom på mitt utfärdade löfte om det månatliga löftet. Denna gång sker det på rätt dag men i elfte timmen.

April

Rödhaken satt i en av björkarna bakom huset och sjöng för glatta livet. Kvällssolen lyste upp den vackra lilla fågelkroppen och fågeln var så upptagen med sin sång att den inte skrämdes av min närvaro. I en tall högre upp på tomten satt en annan rödhake och gav svar på tal. Ett litet skådespel som spred ett stort, brett leende på mina läppar. Som du ser har björken nyligen slagit ut och de gröna små löven har sällskap av hängen som tids nog kommer att släppa iväg sin pollen till förtret för oss allergiker.

Bilden är tagen straxt efter klockan 18 den 19:e april 2014.

Bilden är tagen med min Canon 5D Mark II, teleobjektivet Canon EF 100-400 mm f/4.5-5.6L IS USM. Brännvidden 400 mm, slutartid 1/320 sekund, bländare 5.6 och ISO 800. Bilden är något beskuren.

6 kommentarer:

 1. Jättefin bild på rödhaken, vi hade några vid vårt torp förra året som jag fick fina bilder på, får hoppas dom återkommer. Jättefin bild du tagit, fint solljus och en bra bild på fågeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lars-Ove! Jag fick verkligen chansen i detta fall, kvällen var fin, fågeln ihärdig och jag kunde enkelt gå in och rigga kameran för att sedan i lugn och ro plåta rödhaken. Jag har haft någon individ vid fågelbordet den senaste tiden så jag hoppas något rödhakepar vill uppehålla sig i vår närhet även detta sommarhalvår.

   Radera
 2. Jag brukar höra rödhaken hemma på tomten, den sitter gärna högt uppe i något träd uppe på berget och ibland går jag dit för att ta ett par bilder. En favoritpippi helt klart. Fin kvällsbild här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rödhakarna kommer högt på min lista också. :-) Och i mjukt kvällsljus kan man inte bli annat än ödmjukt tacksam över chansen att få fota en sådan liten pärla.

   Radera
 3. Härlig bild på en fågel jag inte tror jag sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällsljuset gör fågelbröstet något mer färgmättat än det annars brukar vara men den lilla rödhaken är en av mina favoriter. Någon enstaka gång har den dykt upp vid fågelbordet under senvintern men det är inte ofta jag har den framför ögonen.

   Radera