onsdag 1 april 2015

On hold - Våren 2015

Det var förvånansvärt varmt av solstrålarna idag på lunchen. Veckorna går och soltimmarna blir stadigt fler och fler. Norra halvklotet vrider sig närmare och närmare den livgivande solen. Ändå är det med frostnupen näsa man ger sig ut tidiga mornar eller sena kvällar. Den kalla grundtemperaturen bromsar upp vårens framfart.

En ung lupin har samlat på sig en skvätt vatten

Under måndagseftermiddagen satte jag mig i företagets bil och åkte på tvären över Sverige för ett besök hos koncernsystrarna i Mölndal. En tidig start på tisdagens fotografering gjorde att jag valde att åka västerut redan kvällen före. Det skulle fotograferas produktbilder och därefter några miljöbilder i en nyrenoverad bostad.

En fjolårslupin kastar sin skugga på den gamla vaktbyggnaden ute vid Skavsta

Att sitta och köra bil i drygt 4 timmar är ganska drygt. Nu tycker jag ändå att tiden går fortare om jag får köra själv än om jag sitter bredvid någon annan som kör. Att vara ensam i bilen gör mig inte så mycket, radion funkar som sällskap (helst om det är sportradio-sändningar).

Vintergrönan vid Stora Berga har börjat blomma

Hemresan skedde under senare delen av tisdagen och efter en lång och intensiv arbetsdag är i alla fall jag tämligen mör i huvudet. Jag försökte lämna Göteborg i värsta rusningstrafiken och tappade på så sätt mer än 30 minuter på att sitta fast i nästintill stillastående bilköer.

Vintergäckens storhetstid är passerad

Jag försöker vänja mig vid fotograferingen som ingår i mina arbetsuppgifter sedan ett år tillbaka. Produktfotografering är emellanåt lite lurigt och kan bjuda på rejäla utmaningar men för mig är miljöbilder på inredning det som verkligen går utanför komfortzonen. Jag känner definitivt att jag behöver mer kött på benen för att känna mig bekväm och nöjd med slutresultatet. Jag försöker titta på andras interiörbilder men det brukar oftast vara mer fokus på stylingen snarare än själva fotografiet.

En kommande blåsippa i ekbacken vid Stora Berga
Blåsipporna sträcker sig mot solen
Tätt, tätt växer blåsipporna bland de fallna eklöven
En blåsippa i sin glans dagar

Jag kan inte påstå att jag hunnit fota särskilt mycket miljöbilder ännu. Och det kommer kanske inte att förekomma mer än sporadiskt framöver. Denna vecka passade det hur som helst perfekt när jag ändå var på västkusten med kamerautrustningen.

Tussilagon färgar nu dikeskanterna gula

En simpel promenad med macro-objektivet "lugnar nerverna". Det är så himla avkopplande att strosa runt och plocka till sig motiven efterhand som de dyker upp. Här är jag betydligt mer inne på rätt sida av komfortzonen även om jag kanske inte utvecklar mitt fotograferande särskilt mycket på detta sätt. Men det måste man väl inte göra hela tiden?

Små påskliljor utanför kontorsentrén

Påskhelgen är nu endast timmar från att inträda i våra liv. Några dagar som förhoppningsvis kan fyllas med mer utomhusvistelse än det blivit den senaste tiden. Nu ska det väl ändå bli av att klippa färdigt fruktträden...?!

Jag önskar dig en superduper-glad påsk!

4 kommentarer:

 1. Man känner verkligen att våren är här i dina bilder :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, trots kärvt väder emellanåt går våren framåt. Mycket av det som händer i naturen verkar mer styrt av den ökade ljusmängden än av tilltagande värme. tror jag, i alla fall.

   Radera
 2. Häftig bild på den ej utslagna blåsippan. Det snöar i Tungelsta nu på morgonen. Du får försöka hitta en sån där polkagrisblåsippa som jag fotade för ett tag sedan, tack för det namnet förresten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag bävar för de snöstråk som SMHI hotat med den närmaste tiden. Jag hade hoppats på ett par olika utflykter under påskhelgen där ett av ställena är ett säkert blåsippsställe, och vem vet om jag inte kan få syn på en "polkagrisblåsippa" där... ;-)

   Radera