söndag 10 april 2016

April-solnedgång vid Pilgrimsbo

Fredagskvällen närmade sig sitt slut efter stoppet vid Harhålet, blåsippsexkursionen, rundturen på Hallavägen och räknandet av alla rådjur. När jag svängt upp på Katrineholmsvägen och åkte österut insåg jag att jag lika gärna kunde göra ett stopp till. Solen var på väg ned men jag skulle likväl hinna med några solstrålar på Pilgrimsbo. Platsen mellan Hallbosjön och Långhalsen där Vrenaån rinner förbi.

Bortanför bryggan går solen ned över Hallbosjön

Jag tog några bilder med min 7D som fick fisheye-objektivet som kompis samt min 5D som hade 17-40 mm-objektivet i fronten. Mycket mer har jag egentligen inte att berätta... Spegelblankt vatten, solnedgång, några blommor kan skänka harmoni till sinnena. De vårglada fåglarnas sång i träden bidrog i och för sig till stämningen men denna skönsång fastnade inte på bild.

På andra sidan bryggan med Vrenaåns sträckning genom landskapet
Vackert blommande slänter vid Pilgrimsbo
Stubbe, det röda huset som numera är ett sommarkafé och den gamla landsvägsbron
Ytterligare en brygg- och solnedgångsbild

Så har jag kommit till vägs ände när det gäller att avhandla och rapportera mina bilder från fredagskvällen. Det var ju bra för mig att jag fick några olika slags motiv eftersom lördagen och söndagen inte inneburit något fotograferande överhuvudtaget. Om man undantar en handbollsmatch under söndagskvällen men de bilderna hör hemma i ett annat forum.

Speglingar i Vrenaån

Nu stundar en ny hektisk vecka. Håll i hatten så kör vi!

4 kommentarer:

 1. Släntbilden gillar jag skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nästa skönt och vilsamt att lägga sig i slänten och försöka ta den bilden. Jag letade efter en plats där jag inte riskerade förstöra de fint blommande växterna. :-)

   Radera
 2. Lugn och harmoni i bilderna. Precis vad man behöver efter en veckas slit. Min namne och jag har samma favoritbild

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den bilden är nog den starkaste i denna samling. Veckans slit fortsätter med träningsläger för flicklaget. Nynäs IP, det du!! 😀

   Radera