onsdag 13 april 2016

Udda dubbel

Under tisdagskvällen uppstod en lucka som kunde nyttjas på ett vettigt sätt. En promenad runt Salinge företogs och därmed har även veckans nya tipspromenadfråga klarats av. Gött väder var det också, det var behövligt med både frisk luft och möjligheten att rensa skallen under 1,5 timmar.

Asphängen

Jag sitter nu och skriver detta blogginlägg ett dygn efter att bilderna togs. Med den värsta nackspärr jag någonsin haft. Värktabletter, Voltaren-gel och alla tänkbara ställningar har prövats utan större framgång. Aj. Jag tror jag vet vad jag gjorde igår på jobbet som fick nacken att ge upp men det tog några timmar innan dumheten blommade ut.

Vitsippornas tid är nu här
I trädgårdarna härskar scillan

Jag tog mitt gamla Canon 1D-hus samt 100-400 mm-objektiv som promenadsällskap. Utan att egentligen inte ha någon vettig tanke med valet. Fåglar? Ja kanske, om någon behagade visa sig. Det går att få tajta landskapsbilder också med denna kombo, 100 mm är inte så snävt trots allt.

Kvistdelarpar
Oförtrutet kvittrar lärkorna i skyn

Inte bara djurlivet fotograferades. Jag plåtade också toppen av en skorsten och röken från eldningen av en halmbal bakom Stora Ramshult. Det är knappast ett motiv att gå igång för...

En svag liten rökstrimma

Tisdagskvällens mest udda dubbel blev bilden på sångsvanarna och rådjuret. Svanarna spatserade i rapsåkern, de har varit där i en vecka nu, medan rådjuret var lite nervösare och hade dragit sig bortåt när jag kom gående på grusvägen. Det var hundratals meter mellan oss men rådjur är väl skygga av en anledning. Hur som helst räknar jag in denna bild till de med något sällsynt innehåll. I framtiden kanske jag lyckas överträffa kombinationen men något ännu mer udda. Vem vet.

En udda dubbel, rådjur och sångsvanar

Vid Kavlinge lade jag mig platt på ängen för att fota dagens sista bild. Den får bevisa att det verkligen börjar grönska och knoppas nu. De stora träden dröjer ännu ett tag men buskar och mark övergår i rask takt i allt fler gröna nyanser. Vi får tacka de senaste dagarnas solvärme för detta.

Juvenila lupiner i motljus

Jag letar vidare, i någon ställning borde inte nacken värka lika mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar