söndag 24 april 2016

Omöjlig kombo av magnolia och rugby

Lördagen innebar aprilväder i kubik. Som tur var lyckades jag och de två hemmaboende döttrarna slingra oss förbi de allra värsta klimatbottennappen. Det började fridfullt och i harmoni på hemmaplan då jag klev ut i trädgården och konstaterade att den magnolia jag fick på min 50-årsdag ifjol började spricka isär. Troligtvis har jag lyckats ha ihjäl denna sköra växt innan nästa år är i antågande. Det har hänt en gång tidigare och min framtidsutsikt är av det negativa slaget...

Magnolian (den lilla, lilla busken) börjar knoppas
Insekterna fann också magnoliaknoppen intressant


Efter macrofotograferingen på tomten var det dags att lyfta upp stora kameraryggsäcken, placera barnen i bilen och styra bilen mot Norrköping. En resa på 5 mil som tar oss över Kolmårdens höjder och ner på östgötaslätten. En resa som definitivt var värd att ta. Inte bara för att vi huvudsakligen fick solsken och undvek hagelovädret som drabbade Stigtomta. Det vi åkte för att se gjorde resan värd att företa. Flera gånger om.

Norrköping RK Trojan mot Södertälje RK

Jag hade fått nys på att det på flera ställen i Sverige denna lördag skulle spelas en första kvalomgång i 7-mannarugby. Kvalet gäller platser i sommarens SM-slutspel som sker i samband med SM-veckan (som av en händelse råkar vara i Norrköping denna gång). Jag har alltid varit sugen på att fota rugby och detta var ett gyllene läge.


Kvalspelet i omgång 1 i område Öst hade 4 deltagande lag. De började redan klockan 10 på förmiddagen men vi tog sikte på att se de avslutande 4 matcherna. Eftersom vi inte ställde bilen på rätt ände av de stora Himmelstalundsfälten missade vi en halv match tack vare vårt tidsödslande letande efter spelplanen för traktens rugbylag.

Stockholm Exiles RFC var helt överlägsna

Jag fotade några få översiktsbilder med min 7D och 17-40 mm-objektiv men allt annat knäppte jag med min 1D Mark III och mitt 300 mm-objektiv. Hur kul var detta? Hur kul som helst!

Hårda tag i rugby

Jag hade sagt till mina döttrar att rugby är för de riktigt tuffa grabbarna. De enda skydd de brukar använda är ett varv med benskyddstejp runt huvudet för att inte öronen ska lossna. De blev en aning uppskrämda men kanske också besvikna när varken tejp eller lösa öron sågs till under matcherna...

Alva och Lovisa, fotbollsspelare, förundrades över vad som tilläts under rugbymatcherna

Jag fixade ihop ett bildgalleri från de matcher jag hann bevaka och du hittar dessa rugbybilder HÄR.

4 kommentarer:

 1. Då har din magnolia hunnit längre än det berömda trädet vid Storhusqvarn. Den lilla myran gör en bra bild ännu bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnolian hemma i trädgården är ca 70 cm hög. Det spelar säkert in när det kommer till när de börjar blomma. Myran och den andra lilla insekten som turades om att stå på blomknoppen var helt klart en trevlig ingrediens i bilden :-)

   Radera
 2. Här är det mycket kroppskontakt. Och en hel del stora tatueringar som jag noterade i ditt Googlealbum. 300mm-objektivet funkade fint här. Jag gissar att båda döttrarna börjar spela rugby redan i morgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rugby är en kontaktsport så det sjunger om det. Tuffa grabbar som håller på med den sporten och för all del kvinnor också (vilket jag gärna skulle vilja bevaka vid tillfälle om jag bara hittar ett damlag i hyfsad närhet.)
   Om döttrarna drar igång med rugby lär jag få skola om mig själv från fotbollsfarsa till rugbyfarsa och det är svårt att lära gamla hundar att sitta... ;-)

   Radera