lördag 30 april 2016

Ett rosa Kungsträdgården

Helgens Stockholmsbesök ska skyllas på en 50-årspresent jag fick ifjol av min arbetsgivare och mina arbetskamrater. En sådan där box med ett visst värde som bl.a. kunde omvandlas till en hotellövernattning. Med halv panik blev det bokat innan presentkortet föll för 1-årsstrecket. Vi satte oss på tåget under fredagseftermiddagen och tog in på Clarion Hotel Sign.

Utanför Clarion Hotel Sign ringlade en enorm kö på fredagseftermiddagen
Det visade sig vara en after work modell enorm

Utöver tanken att äta en god middag i lugn och ro på någon av alla restauranger i huvudstaden så fanns medvetenheten om att vi bara var tvungna att ta oss till Kungsträdgården där körsbärsträden står i full blom för tillfället.

Fontän i ena änden av Kungsträdgården
Svandamm? Nej, en del av fontänen i Kungsträdgården

Vi var överens om att det var jättefint under körsbärsträdens rosaskimrande trädkronor. Och som jag förutsett så var det omöjligt att återge detta med kamerans hjälp. Jag har de senaste veckorna sett många bilder på blommande körsbärsträd på sociala media. Och fler bilder lär det bli med tanke på alla kameror och mobiltelefoner som var riktade uppåt under vårt fredagsbesök i Stockholm.

Den ena av två rader körsbärsträd i Kungsträdgården var solbelyst under kvällen
Anita fick posera framför de härligt färgade träden
En bild jag tog med kameran lyft högt över mitt huvud
Solens strålar bryter fram genom trädens blommor
Så mycket närmare än detta kunde jag inte fota med min vidvinkelzoom

Jag fotade fredagens bilder med min Canon 5D Mark II och mitt 17-40 mm vidvinkelzoom. Min kamerapackning denna resa var extremt lätt och utöver de nämnda grejorna hade jag bara med mig mitt 50 mm-objektiv. Ett teleobjektiv och macro-objektiv hade kunnat vara bra komplement men det var liksom inte en fotoresa i huvudsak utan en nöjestripp för att uppleva storstaden.

Schack modell större i Kungsträdgårdens hänförande miljöer
Andra änden av trädraden

Vi knallade tillbaka mot Gamla stan och intog en utmärkt välsmakande middag på en italiensk restaurang. Den kyliga våren gjorde sig påmind och vi fick en kylslagen promenad tillbaka till hotellet som ligger strax norr om Centralstationen.

Blå himmel och rosa blommor

Lördagen bjöd fortsatt sol men då var planen att besöka Fotografiska vilket innebar några timmar inomhus. Mer om den upplevelsen i ett kommande blogginlägg.

2 kommentarer:

  1. Kul bild med nya tornet, hoppas ni hade ett par fina dagar i Kungliga huvudsaken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha, tornet som placerats mitt i Kungsträdgården är alltså hyfsat nytt. Hade inte en aning. Jag är ingen "stadsmänniska" vilket innebär att jag inte utforskar i överdriven omfattning när jag t.ex. besöker Stockholm. Oftast går jag i samma fotspår som tidigare gånger. Har inget minne av att jag passerat genom Kungsträdgården under mina snart 51 levnadsår. Det var hur som helst vackert så jag ångrar verkligen inte besöket. :-)

      Radera