onsdag 20 juli 2016

Nu ÄR det högsommar

En sak slog mig när jag företog dagens promenad. Det är verkligen högsommar nu. Gräshopporna har plötsligt börjat spela och det gnisslas både här och där i vägrenarna. Något jag inte kan minnas att jag hörde för en dryg vecka sedan då jag gick förbi Skillra senaste gången.

Hemma blommar rosenspirean för fullt
Statusen vid humlen som nu omfamnat huvuddelen av utemöblerna

Semestern har äntligen börjat. Än så länge har sommaren inte varit såsom jag hoppats, åtminstone när det kommer till möjligheten att bada i drägligt varma vatten. Sjöarna och framförallt Östersjön är inte på långa vägar varma nog för ett behagligt dopp. Gissningsvis blir det inte heller i år någon badsommar att lägga på minnet.
Det finns annat att sysselsätta sig med annat än att bada. Det går ju alltid att duscha om man vill bli ren... Hemma växer gräsmattan och den kan man roa sig med att klippa då och då. Ett större projekt är att klippa ner den häck som växt ifrån mig de senaste åren. Jag når inte att klippa den ens från en stege i år. Jag måste bara komma på hur jag ska kapa ner den till hälften. Motorsåg? (Grenarna/stammarna är för grova för att klippas med den elektriska häcksaxen.)

Dagens promenad var behaglig och skedde i växlande molnighet. Temperaturen här på ostkusten är åtminstone sommarlik till skillnad mot hur eländigt kallt det var på västkusten när jag var där häromdagen. Jag gillar att gå över TGOJ-banan och ta sikte mot Prästgården och Skillra. Grusvägen kantas av majsfält och kohagar. Idylliskt så att det räcker och blir över.

Inga mjölkkor så det blir ingen Bregott...
Frekvent fotograferat motiv nedanför Prästgården

Jag valde att fotografera med min 1D Mark IV och mitt 70-200 mm-zoom. Inte den mest vanliga kombinationen när jag promenerar utan snarare en rapp sportfoto-konfiguration. Jag kan inte säga att jag testat 70-200 mm-objektivet särskilt ofta utanför sportarenorna.

Nästan sportfoto i alla fall. Killen längst fram är Stefan Stengård, en av landets bästa veteran-cyklister.

Jag fick chansen att fota ytterligare något som rörde på sig under promenaden. När jag närmade mig det gamla magasinet som ligger vid TGOJ-banan hörde jag att godståget från SSAB var på väg att närma sig. Jo, det hörs tydligt när ett tåg är på ingång. Jag satte mig på en sten och siktade för att ta en bild på loket när det kom fram bakom husknuten. Och sedan försökte jag panorera på det förbirusande tåget (men tyvärr var det lite för nära för att ge någon rörelsekänsla i förhållande till omgivningen).

Lok på TGOJ-banan genom Stigtomta
Taggade godsvagnar

Nya äventyr väntar på något nordligare breddgrader. Jag påstår inte att det är en foto-resa men tänker lik förbaskat ta med mig en mindre kamerautrustning. Man vet aldrig om något fotograferingsvärt dyker upp framför mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar