måndag 18 september 2017

Jag intar ön ännu en gång

Som ett led i min transformering från ett jobb till ett annat genomför jag i skrivande stund en tvättäkta ego-resa. En slags retreat, på inrådan från en tidigare kollega. En klok och erfaren person vars ord är värda att ta tillvara. En avstämning med övriga familjemedlemmar i mitten av förra veckan och jag fick tummen upp. Resa bokades. Om hösten hade kommit längre skulle jag ha styrt bilen till Österlen, nu blev det istället en favorit i repris; Gotland!

Destination Gotlands stora färja hade denna gång 654 passagerare. Långt ifrån fullsatt.
Selfie med fisheye på kameran

Att jag valde Gotland kan förklaras med att fr.o.m. den 18/9 påbörjades höstpaketresorna som gav hyfsat pris på färjeresan, två hotellnätter och bra pris för att ta med bilen på färjan. Inte i närheten så dyrt som under högsäsong. Jag valde att lägga till ytterligare en hotellnatt och bokade in mig på favoritstället Strand Hotell. Stället där jag bokade in familjen för två år sedan då jag firade min 50-årsdag.

Inne i Nynäshamns hamnområde var det bedrägligt lugnt på Östersjöns vattenspegel
Färjans skorsten
Lastbilsdäck i aktern på färjan

Eftersom jag också ska till Gotland i början av oktober kan man tycka att jag är knäpp. Må så vara. Detta resmål har krupit under skinnet på mig, jag kan inte värja mig. Andra åker till fjällen, Öland, storstäder, utomlands m.m. men jag blir salig och lyrisk av denna sagolika ö och de historiska vingslag som hörs på Visbys gator.

Vid relingen ur ett fisheye-perspektiv

Jag ägnade överresan åt lite teknik-intrimning med min bärbara dator och min Canon 7D Mark II som fått ett WiFi-kort installerat. På ett någorlunda enkelt sätt kan jag nu flytta bilder trådlöst från min kamera till datorn eller mobiltelefonen. Som du ser i detta inlägg fotade jag några bilder med fisheye-objektivet på kameran. Blir lite cool bilder, typ. När jag var färdig med teknik-pillandet satte jag mig och kollade på en nedladdad Viaplay-film i mobilen. Plötsligt var jag framme i Visby hamn.

Färjans trapphus

Efter incheckning på hotellet tog jag en rejäl långpromenad norr om Visby. De bilderna kommer i nästa blogginlägg. Hur det blir resterande dagar är lite flytande. Jag ska ju först och främst rensa huvudet och landa efter 32 år hos min förra arbetsgivare. Om två veckor ska jag vara redo för nästa insats på arbetsmarknaden. Så är det tänkt och det är en lyx att unna mig det jag gör. Jag förstår det men tänker inte be om ursäkt för det. :-)

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar