fredag 1 september 2017

Månadens bild: September 2017

Vi träder in i en av mina absoluta favoritmånader och jag gör det med en Gotlandsbild från en plats längst ner i söder som jag kommit att fatta extra mycket tycke för. Holmhällar är ett raukområde som även har ett litet fiskeläge bredvid sig. Promenaden från parkeringsplatsen ner till havet kantas av ett öppet odlingslandskap där rabbisar ständigt tittar fram.

Bilden är tagen i samband med familjens Gotlandsbesök i början av juni 2016. Den 4:e juni var vi på Stora Karlsö men hade några timmar över på kvällen som avsattes för ett besök på Gotlands sydligare delar. Efter årets Gotlandsresa befäster sig Holmhällar som ett utflyktsmål jag verkligen kan rekommendera.

Skuggspel på en av Holmhällars raukar

Bilden bygger på en kul iakttagelse hos de övriga medresenärerna. De såg hur skuggorna föll i kvällssolen och fotade sig själva när de stod framför rauken på stranden. För mig som kom ifatt dem var det en gratis-idé jag inte kunde motstå.

Bilden är fotograferad med min Canon 5D Mark II och mitt vidvinkel-zoom 17-40 mm. ISO 200, 38 mm, bländare f/11 och slutartiden 1/125 sekund.

2 kommentarer:

  1. Ha, kul bild med de dansande skuggorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Raukar kan användas till mycket, tydligen. Om man inte klättrar på dem kan man skugga sig mot dem. ;-)

      Radera