lördag 27 juli 2013

Beachvolleyboll i hamnen

Enligt envisa rykten hemma i köket men också i fredagsbilagan i lokaltidningen så skulle en beachvolleyboll-turnering spelas under lördagseftermiddagen nere i Nyköpings Hamn. Eller snarare på den plan som gjorts i ordning i närheten av hamnen. Planen ligger i anslutning till den nya grafittiväggen som invigdes i försomras. Inte mycket att tveka på, självklart skulle jag åka och kolla både på grafitti och beachvolleyboll, allra helst som äldsta dottern skulle vara med i ett av de 12 deltagande lagen.

Först fångade grafittiväggarna mitt intresse. Några killar stod och rollade över tidigare konstverk för att ställa sin temporära konst till allmän beskådan. Undrar hur länge det går innan nästa person kommer med sin roller? Några intresserade satt på gräset och väntade på vad som skulle ta form på väggen.

Övermålning pågår.
Mindre väggar finns bredvid den långa.
Konturerna dras för nya konstnärliga uttryck.

Jag lämnade grafitti-anhängarna åt sitt öde och fokuserade på volleybollen istället. De 12 lagen ställde upp med minst fyra spelare vardera. Avbytare fanns men bara fyra tilläts på planen samtidigt. Musiken pumpade ut ur stora högtalare över hela hamnområdet och atmosfären var glad och uppsluppen. Beachvolleyboll-deltagarna visade varierat kunnande (några spelare var absolut skolade men huvuddelen av deltagarna hade en teknik som knappast en riktigt domare skulle delat ut särskilt många poäng för), och syftet med tävlingen var kanske inte att kora en officiell Nyköpingsmästare utan att ha skoj. Hela kalaset arrangerades av ett UF-företag enligt Södermanlands Nyheter. En match pågick i 14 minuter och det lag som då hade flest poäng vann matchen. As simpel as that.

Här följer några utvalda bilder från de första matcherna. Jag tyckte det var hur roligt som helst att fota något annat än fotboll för en gång skull men hade lite svårt att veta vart bollen var på väg, men det såg nog ut som om spelarna också hade det emellanåt... :-)


Ovanstående beachvolleyboll-bilder utgör tillsammans med flertal andra sammanlagt ett 50-tal som jag placerat i ett eget bildgaller som du kommer till genom att klicka HÄR.

Jag kommer nu ännu en gång att hålla mig borta från bloggen några dagar. Flugfiske står på schemat och det lär bli i ett vikande väder med stora chanser till regn... Nåja, det finns regnkläder och jag står ändå utvadad till midjan i vatten!

So long!

2 kommentarer:

  1. Låter som en kul sommardag. Bra sportbilder blev det. Jag behöver nog gymma lite innan jag gör karriär som beachvolly-hunk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är för min del inte bara en massa kilo som måste bort utan även 30 år... Och ett par nya, artrosfria höfter. :-\ Ja ja, kul att fota var det trots dallrande åskvärme. :-)

      Radera