söndag 7 juli 2013

Att smälta intryck

Mindre än ett dygn efter hemkomsten från Öland håller jag fortfarande på att landa. Som vanligt är det en hel del att plocka med och ta hand om efter en vecka som turist på annan plats. Familjen ska komma i fas, gräsmattan ska klippas och husvakten (äldsta dottern) ska få en lektion kring vad som egentligen borde ha gjorts...

Jag kan inte sitta timme efter timme vid datorn och pilla med bilderna som togs på Öland. Inte just nu. Jag har skummat igenom de 500 bilderna, låtit datorn suga upp dem i sitt inre, men vill ha lite distans och tid för att göra någon vettig sammanställning. Jag kommer kanske att berätta lite mer om Öland och upplevelserna här i bloggen i samband med att jag pytsar ut bilder. Vi får se. Öland var för övrigt en positiv upplevelse men när det kommer till vissa bild-teman så känner jag att jag var dåligt påläst. Växter och fåglar är jag inte särskilt djupkunnig på och därmed kanske jag gick bet på några godbitar... Samtidigt var jag på Öland tillsammans med familjen och vi hade en härlig semestervecka, fotograferandet spelade inte förstafiolen.

Jag tror att bilderna kommer att delas upp i fem huvudteman. Vissa av dem går in i varandra. Jag ska fundera på hur jag bäst presenterar ett urval av bilder.

Familjebilderna lär stanna i en snävare krets. Några av dem kommer att visas då de är mer av allmän karaktär och kanske visar något vackert/spännande/intressant.

Hästskokastning på Eketorps Borg. Anläggningen var mycket fascinerande!

Fåglarna på Öland är så välfotograferade av de som verkligen kan, så där törs jag inte sticka ut hakan.

Tofsvipa i flykten.

Blommorna på Öland har också avbildats av så många duktiga personer så att jag knappt törs visa mina bilder... (Tyvärr var orkidéerna i stort sett utblommade vilket annars varit en fröjd för ögat.)

Vallmon var ljuvlig och förekom flitigt på fälten.

Vi hann med ett antal sevärdheter och till min glädje är många av dem knutna till landskapet, naturen och historien. Några av dem är mer tillrättalagda än andra.

Borgholms slottsruin bjöd på många fotovänliga vinklar.

Det jag fastnade för mest, vilket jag också ser återspeglas bland bildfilerna, var landskapet. Unika miljöer men också en del som påminde en hel del om t.ex. Gotland. Nedanstående bild är en av många men den fångar in Alvarens unika miljö, de betande djuren och havet vilket jag tyckte blev representativt.

Öland i ett nötskal? (Fotad vid vackra Äleklinta.)

Jag låter det ta den tid det tar men återkommer med fler Ölands-bilder. Troligtvis så många att du till sist storknar... ;-)

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot att få se dina Ölandsbilder Lasse, den som väntar på nåt gott... ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jimmy, kanske ska du inte ha för höga förväntningar... Även om Öland i sig själv är värt att titta på så kanske jag inte lyckas göra landskapet rättvisa. :-/

      Radera