fredag 19 juli 2013

Bilträff i Nyköpings hamn

Sedan några år tillbaka är det tradition att det hålls bilträffar på onsdagskvällarna i Nyköpings hamn. I alla fall under sommarens varmare och behagligare veckor. Jag har inte ränt sönder kajen dessa dagar, i onsdags blev det nog tredje gången gillt om jag inte räknar fel. Jag kan inget om bilar men fascineras av dem. Och jag respekterar dem som kan mycket om motorfordon! (Däremot hatar jag att äga bilar då de endast kostar stora summor pengar och sällan funkar som de ska... Skit är vad det är.)

Bilträffarna på onsdagar drar mycket folk till Nyköpings hamn.

Bilarna som dyker upp i hamnen är entusiastbilar som kan vara allt från bilens tidiga era till mer moderna skapelser. När jag samlat mina intryck landar jag i att man visste hur plåt skulle bockas på det ljuva 50-talet.

Jag hade med mig två objektiv till detta tillfälle. Dels mitt nyinköpta vidvinkelzoom (17-40 mm) och mitt macro. Det blev mest detaljbilder med macrot då det är så mycket människor som irrar runt att man nästan aldrig får chansen att ta några steg från objektet för att fota hela bilen.

Jag sökte mig bort från kajen och gick i riktning mot Vattensportens Hus då ett mullrande vidunder kom glidande. Avgaspiporna slog rakt ner i grusvägens damm och kameran fick en tjockt dammlager som jag genast blev tvungen att borsta bort... Jag var inte ensam om att formligen klistras fast vid bilen när den sedan parkerades. En s.k. ratrod och jag var helt såld! Den var så rätt rakt igenom, från de små detaljerna till den råa helheten.

Så här kommer en serie bilder på onsdagens stora behållning!


Jag har inte beskurit eller labbat något med dessa bilder annat än korrigerat storlek, kontrast och lite skärpa. Kanske kunde jag jobbat lite mer med bilderna. Likaså gäller det album med ytterligare 40 bilder som jag lagt upp på Flickr och som du kommer till genom att klicka på den här länken. Jag hoppas att du som gillar bilar och framförallt deras detaljer hittar något värt att titta på!

5 kommentarer:

 1. En häftig Rat Rod är det. Håller med om att det kan vara svårt att få bra bilbilder då folk jämt är i vägen! Gillar detaljbilderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På den första av bilderna på den rostiga men häftiga bilen kan man se avgaspiporna (4 på varje sida) som går snett ner mot marken. Gissa om det var tryck i dem när de kom åkandes...

   Det blev mest att jobba med detaljbilder och när plötsligt tillfälle gavs att fota en hel bil någorlunda ostört och där omgivningen var någorlunda OK satt naturligtvis fel objektiv på kameran. :-/

   Radera
 2. Alltid lika häftigt att se, och extra kul eftersom jag inte behövde va där själv. ;-)
  Som sagt alltid mycket folk med vad det innebär men det gick ju bra!
  Och frontbilden på Rat-roden; visste man inte bättre så kunde man tro att dom fuskat med framhjulsinställningen, en smula toe-out, typ... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att framhjulsinställningen var oklanderlig! Jag stod nästan med tårna på framaxeln och fotade med 17 mm. Vad gör man inte för att få fota utan att folk står i vägen?! ;-) Nej, tanken var att använda det perspektivet men det kanske inte funkade ur ett tekniskt perspektiv... Ungefär som när man står framför en stor byggnad med vidvinkel och bildbetraktaren sedan undrar varför huset är så smalt nertill och brett upptill... :P

   Radera
  2. Haha, ja det där med perspektiv på saker o ting ja...
   De e inte alltid lätt att få folk förstå vad man menar med bilden, speciellt inte om de inte heller kan så mycket om foto. Jag som exempelvis har investerat XXXXX:- i ljusstarka telen bl.a. för att kunna få en trevlig kraftig bakgrundsoskärpa. Då blir man inte alltid glad då folk tycker att "bilden är fin, synd bara att den inte är skarp överallt!"
   Huvudsaken är att man själv är nöjd!

   Radera