onsdag 21 augusti 2013

Fisketur till Stendörren

Barnen här i obygden börjar inte skolan förrän på fredag. Dagens väderprognos kändes gynnsam, uppehållsväder och en hel del sol samt svaga vindar, så jag lyckades lura med mig mina två yngsta döttrar till Stendörren. Jo, jag har varit där ett par gånger i år och också visat bilder därifrån här på bloggen. Men spinnfiske har det inte blivit där ute på många, många år för min del.

Vi packade fiskegrejor och en ryggsäck med fika. Någon långvarig utflykt som krävde mat skulle det ju inte bli. Det tar visserligen 45 minuter att åka till Stendörren för oss i Stigtomta men det är överkomligt. Att jag, med facit i handen, hade grymt fel i hur många timmar vi blev kvar där får skyllas på att Lovisa (10-åringen) lyckades lura en abborre. Plötsligt blev fisket mycket intressant... :-)

Alva med spinnspöet redo.
Lovisa, numera "storfiskaren", vevar glatt på.

Jag förvånades över hur mycket folk det var vid Stendörren. Massor av bilar vid båda parkeringarna. Och en del segelbåtar var i omlopp på Östersjöns guppande vågor. Sommaren är absolut inte slut men jag trodde de flestas semestrar hade ebbat ut vid det här laget.

Ett par sällskap med havskajaker gled förbi framför oss.
Vy från fiskeplats nr 1 idag. (Stora Krokholmen vid Stendörren)
Även detta är en vy från Stora Krokholmen vid Stendörren.

Vi bytte fiskeplats efter några timmar. Inget mer hugg och mitt "det är nog utfiskat här" accepterades av tjejerna som snällt traskade vidare med mig längre ut på Stora Krokholmen.

Döttrarna visade stort tålamod. I alla fall efter den "stora" abborrfångsten.
Lovisa & Alva med dagens abborrfångst.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Middag för en katt möjligtvis. Jag ska steka abborren, men den lär inte göra mer än en person lagom mätt. :-)

      Radera