onsdag 7 augusti 2013

Harhålet i augustikväll

Jag ryckte åt mig kameran med vidvinkelobjektivet och satte mig i bilen för en kortare tur till Harhålet. De flesta känner kanske igen Harhålet som en badplats en bit upp längs Hallavägen utmed Yngarens strandlinje. Jag har varit där tidigare, här på bloggen fick du redan i februari se vintergnistrande bilder såsom denna bild:

Harhålet den 26/2 -13.

Men jag har också varit där en mulen höstdag i november:

Harhålet 5/11 -11.

Men igår var det sommar. Och en nedgående sol. Nu var jag visserligen inte på plats när solen tippade ner över kanten. Det var blåsigt men varmt. Ett par barn badade i det ljumma vattnet. Jag blev myggbiten. Det är väl i det stora hela vad som finns att berätta om besöket. Här kommer bilderna!

Harhålet 6/8 -13.
Ett par badande barn vid Harhålet.
Jag fortsatte längre bort längst strandlinjen.
Jag avslutar med en bild som får anses mer åt det konstnärliga hållet än tvättäkta dokumentärfoto. Den duger åt mig i alla fall.Idag är det mulet.

4 kommentarer:

 1. Alltid kul att se årstidsväxlingar. Fin serie bilder från Harhålet. Mulet I Haninge också, kanske läge för en ny bild av mitt träd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit mulet under dagen men nu spricker det isär. Däremot räknar jag med mer ihållande regn under torsdagen och då äntligen får naturen lite efterlängtad väta.

   Bilder på andra årstider än den just aktuella har en tendens att te sig mer lockande än den för stunden rådande. Man ser sig väl trött på det man har runt sig...

   Radera
 2. Det sista "dokumentärfotot" gillar jag skarpt.
  Harhålet har jag bara hört berättas om, men aldrig besökt. Lockas lite av bilderna ovan.
  Härlig idé med jämförbara bilder från olika årstider. De gav mig ett nytt uppslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stefan! Skönt att inte vara ensam om att se något speciellt i den bilden. :-)

   Lite kul att jag råkade ha höst, vinter och nu vår på ungefär samma motiv. I detta fall är udden bortanför badstranden igenkänningsdetaljen som gör det värt att rada upp bilderna efter varandra.

   Radera