söndag 11 augusti 2013

Mellan regnen

Den korta promenaden i förmiddags talade tydligt om för mig att det regnat. Gårdagkvällens enorma åskoväder följdes av en hel del regnskurar. Och inför eftermiddagen har det utlovats mer regn. Det skulle dessutom inte förvåna mig om det kommer att bli mer åska då luften inte riktigt rensades ut av smällarna igår. Det hör kanske till att vi nu får mer av varannandagsväder. Torrperioden är i alla fall över vilket känns övervägande positivt.

Jag lät macroobjektivet följa med idag och temat i mitt huvud var just "efter regnet". Hoppas jag har lyckats!Jag har precis nu kommit hem efter ännu en fotbollsmatch. Så för mig blir det urval, bildredigering och bloggskrivande de närmaste timmarna. Inte mig emot...

5 kommentarer:

 1. Tycker absolut du har lyckats fånga stunder "efter regnet". Fina macrobilder allihopa, men gillar särksilt hur du har satt fokus på blomman och ej flugan i första bilden. Och en väldigt snygg bokeh med droppar som glittrar i den sista bilden. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Med det korta skärpedjupet som följer av macro-fotografering måste det till lite kreativitet emellanåt. Om inte annat så försöker jag variera vissa detaljer och då blir det t.ex. som i första bilden där faktiskt det regntunga gräs-axet var motiv och flugan fick spela andrafiolen. :-)

   Radera
 2. Jag hoppas det är okej att jag lägger till dig i min länklista på bloggen förresten? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart OK. Ser det som ytterst trevligt om du vill ha denna blogg med i din länklista! :-)

   Radera
  2. Ja, och jag gör detsamma på min länklista för övrigt!

   Radera