tisdag 27 augusti 2013

Livstecken

Det är väl bäst att visa att jag lever och fortfarande hasar runt på mina promenader även om jag sedan igår är igång och jobbar igen. Inte för att det är mer än 2 timmar om dagen (de första två veckorna.) Jag plockade med mig kameran när jag idag vid 11-tiden kommit hem och bestämde mig för att ta en kortare runda innan det blir för varmt. Jo, vi är i slutet av augusti men prognosen sade ett det skulle bli flera grader över 20-strecket i eftermiddag.

Rallarrosorna har blommat ut...
...och de sprider sina frön som fastnar i de otaliga spindelnäten.

Jag rundade Skillra och gick mot Åsby när jag såg en liten nyckelpiga på en blomma. Tror inte att jag fotat någon nyckelpiga på ett par år och det blev inte perfekt den här gången heller...

Nyckelpiga på blomma. Varken mer eller mindre.

I hasselsnåren mognar nötterna. De är fina att titta på men jag har lärt mig att det alltid är för mörkt och murrigt inne i grenverken bland hasseln.

Hasselnötterna mognar.

Hemma på farstukvisten hittade jag dagens sista motiv. Spindeln var inte stor, tvärtom, men den hade en spännande färg på undersidan.

Husdjur.

2 kommentarer:

  1. Jag har kanske haft otur, men jag har inte sett en enda nyckelpiga i år. Typiskt när man startat en fotoblogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det stämmer nog. Torr-somrar brukar det kunna bli en explosion av nyckelpigor men de har varit lätträknade i år. Jag har räknat till "ett" och du har räknat till "noll"... ;-)

      Radera