lördag 3 augusti 2013

Något starstruck

Denna dallrande varma sommardag har innehållit en fotosession vid Folkungavallen i Nyköping där IFK Nyköpings damlag spelade match. Arrangörsklubben hade slagit på stort och försökt locka extra mycket folk till arenan då det samtidigt pågår något som kallas Nyköpings Festdagar (det som en gång i tiden var karneval men som nu reducerats till "festdagar".) Bygdens son Staffan Hellstrand skulle uppträda under festdagarna och IFK passade på att få honom till Vallen där han blev utnämnd till IFK Nyköpings fotbollsambassadör. Det bjöds också på en specialversion av Staffans gamla EM-låt Explodera som framfördes i halvtidspausen.

Jag ombads att fota utnämningen med tröjöverlämning, lagfoto med Staffan Hellstrand bland damspelarna samt uppträdandet. Kul då det sällan ges möjlighet att fota känt folk (när man bor i Stigtomta...) Någon bild kan jag lägga upp här medan IFK Nyköping fått sina bilder levererade för en liten stund sedan.

Staffan Hellstrand, artist, men nu också fotbollsambassadör!
Staffan Hellstrand framförde "Explodera" på Folkungavallen.
"Den tolfte spelaren" Staffan Hellstrand har ett förflutet i IFK Nyköping (som spelare.)

Så var det med den saken :-)

6 kommentarer:

 1. Lilla fågel blå är ju en klassiker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den det. Men om vi ska gräva efter klassiker med Staffan Hellstrand ska vi ännu längre bakåt i tiden. Han var en del av Nyköpingsbandet Dimmornas Bro och följande länk går till en av deras låtar på Youtube (och låten har jag på en singel någonstans hemma i gömmorna...)

   http://www.youtube.com/watch?v=icdxmZae3Bg

   Radera
 2. Vimmelfotograf, sådärja!! ;-)
  Såg hans konsert på torget igår kväll o blev lite impad. Han har varit lite anonym för mig innan med lite djupa tunga låtar men visade på en riktig bredd igår! Lilla Fågel Blå givetvis och extranumret var Explodera i IFK Nyköpingsversionen med matchtröjan på.
  Kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte tyckte jag att det vimlade så himla mycket på Folkungavallen... ;-)

   Roligast var nog att ta Hellstrand mitt i lagfotot på tjejerna som sedan skulle spela match. Men den bilden är skickad till IFK Nyköping.

   Tröjan blev han mer eller mindre tvingad att bära under kvällens uppträdande av Joachim Röken som var speaker på Vallen igår. Jag skulle tro att han inte hade så mycket emot det! :-)

   Radera
 3. Jäklar, här satt man samtidigt på krogen med en kall öl i näven och missade detta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, du fick dig något gott till livs ändå så skadan var nog inte så stor ;-)

   Radera