söndag 25 augusti 2013

Saturday Evening in Macro Mode

Jag ska inte lägga ut texten i någon större omfattning idag. Konstaterar i alla fall att sommaren består om än med påtagligt svala kvällar, nätter och mornar. Fukten dröjer sig kvar allt längre in på förmiddagarna i gräset. Vi kan låta det vara sommar några dagar till, det är ju trots allt augusti i en knapp vecka ytterligare.

Jag gav mig själv ett så pass hektiskt schema under lördagen så att jag tog den dagliga promenaden först när kvällen närmade sig. Och det var inget fel med det då ljuset byter skepnad och övergår till gyllene strålar. Med kameran i en rem runt nacken (jag använder en typ av neoprenrem som är mycket mer behaglig om kamerautrustningen är lite tyngre än vad originalremmarna kan erbjuda) så traskade jag iväg för att förhoppningsvis fånga några macrobilder på minneskortet. Om jag lyckades? Tja, sisådär får jag väl skriva. Lite typiskt för den tid vi är i på året så har förekomsten av vissnande växter ökat och det är väl nästan bara den nya generationen av dagfjärilar som är i perfekt skick just nu.







Bönderna har bråda dagar. De har kommit halvvägs i skörden. En del åkerlappar är redan plöjda i väntan på höstsådden. Andra åkrar är stubbåkrar där halmbalarna ligger på rad. Men ännu finns det kvar att skörda.



Jag plockade ett torkat grässtrå i vägrenen. Lät det vila mellan tänderna en liten stund när jag gick. Kom sedan på att jag kunde hålla det framför kameran. Så fick det bli.



Jag avslutar med en bild från det jag började lördagen med. Damfotboll på Enstaberga IP. IK Tun spelade division 3-match mot ett Södertälje-lag. Och om lördagen började med fotboll är även dagen på väg att börja på samma sätt. Fotboll i Nyköping på Rosvalla.


På återhörande!

2 kommentarer:

  1. Fina bilder, du fångar sensommarstämningen bra :) gillar strået, snyggt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jessica för dina ord. Kvällsljuset passade bra till "temat" med sensommar, tror jag... :-)

      Radera