söndag 16 februari 2014

En februarisöndag

Började dagen med att beklaga mig för att jag under 20 minuter var tvungen att titta på lördagens Melodifestival. Lyckades ganska lätt skaka av mig obehagskänslorna som kom krypande. Satte mig därefter och gjorde ett litet bildkollage som jag tryckte ut på Instagram för att berätta att jag under söndagseftermiddagen ska titta till Nyköpings Frisksportardamer som ska spela volleyboll mot Stjärnfall BK. Vilket fantastiskt namn på en bollklubb!

Detta är fotat vid en beachvolleyboll-tävling i somras.

Söndagsförmiddagens regn upphörde vid lunchtid och jag förstod att jag skulle hinna med en kortare promenad innan eftermiddagens aktiviteter. Naturligtvis skiner solen nu vilket den inte gjorde när jag traskade runt Åsby och Skillra.

Snön på uteplatsen är snart borta.
Förmiddagens regn hänger kvar i grannens granhäck.
Allt regnande har satt sina spår i våtmarkerna.

Jag slängde ett öga i fjolårets bildsamling och bjuder här på en bild som togs på dagen för ett år sedan här hemmavid.

2013, det var tider det... gården Skillra i bakgrunden.

Dagens värme, 5 plusgrader, och det upphörande regnet satte fart på småfåglarna. De tjattrar på ganska duktigt och flocken vid fågelbordet domineras totalt av talgoxar, blåmesar, pilfinkar samt nötväckor. Någon enstaka tita kommer förbi och tyvärr försvann steglitsarna i mitten av januari när kylan slog till.Jag tog med mig macroobjektivet idag. Men ett 100 mm-objektiv kan naturligtvis fota annat än närbilder.

Den äldre ladan vid Åsby blir allt skruttigare.

Jag fick lite vårkänslor av den realita värmen och fåglarnas aktiviteter. Ett par avslutande bilder ger en vink om vart vi är på väg!


Hortensian i trädgården är försiktigt optimistisk.

Jag önskar en fortsatt fin söndag!

6 kommentarer:

 1. Stackars lada, och stackars dig som fick genomlida Melodidravlet, hu så hemskt, jag antar att ingen vann! Jag tog en sväng på cykeln men fann ingenting värt att dokumentera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åt så snabbt som möjligt för att sedan komma bort från teven... ;-) Melodifestivalen är inget för mig men min 8- och 10-åring är tydligen precis i rätt målgrupp när det gäller röstandet. De vet precis vem som förtjänar att vinna redan innan låten är framförd!

   Idag på eftermiddagen har det nästan varit fint väder. Naturligtvis har jag befunnit mig inomhus i en sporthall när vädret varit som bäst. :-/

   Radera
 2. Skulle jag tvingas välja mellan volleyboll och melodifestival, så blev det nog volleyboll. (Trots att jag senast det begavs, på 80-talet, lyckades befinna mig mitt i skottlinjen och få min halvhårda kontaktlins intryckt i ögat...aj,aj jag har inga bra vibbar om volleyboll) På den tiden tittade jag faktiskt på båda delarna, men då var det inte mello varje vecka heller.

  Noterar att det är mycket stående motiv idag. Härliga våraningar i de sista bilderna. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som fotograf vid dagens volleybollmatch klarade jag mig helskinnad. Så gjorde även alla spelare. Och jag tyckte det svårt att fota något jag inte testat förut men hemskt skojigt. Kanske kommer det upp någon bild här på bloggen inom någon dag.

   Den varma dagen och det uppklarnande vädret förde med sig lite hopp om våren! :-)

   Radera
 3. Hej

  Då jag håller på och släktforska kom jag över din blogg och såg att du har ett torp Skrilla som jag har mina släktingar ifrån . Jag skulle vilja länka till denna bild http://3.bp.blogspot.com/-ifOptTbQPxo/UwCvI4j1Z2I/AAAAAAAAr_w/0I1de_nP_mw/s1600/IMG_3514.jpg kanske har du några andra som jag kan använda

  Flickan som föddes här var Sofia Ulrika Andersdotter
  Född: 19 juni 1813
  Skillra, Nyköping, Stigtomta, Södermanland, Sverige

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart får du länka till bilden. Jag har t.o.m.en särskild tagg för Skillra här på bloggen så du hittar nog fler bilder om du letar. Den närliggande prästgården och omgivningarna närmast Skillra har fastnat flera gånger! Jag är inte bördig från Stigtomta men bor här sedan 1993 (utan att tidigare ha några kopplingar till denna bygd.)

   Radera