lördag 8 februari 2014

Vi pratar inte mer om det!

Plusgrader, slask, regn och rusk. Nej, vi pratar inte mer om det! Jag trodde för några korta minuter att lördagen skulle erbjuda solsken men det blev bara en snabbt övergående lucka i molntäcket. Och för fotograferandet saknas fortfarande mycket av det ljus som i alla fall jag skulle vilja ha men istället gäller det att tänka till och anstränga sig lite så kan man säkert göra något vettigt av de förhållanden som råder.

Jag plockade med kameran och min minst använda glugg, ett litet gnisslande 28 mm-vidvinkelobjektiv, till jobbet. Jag tänkte att det kunde bli någon ruta i samband med lunchpromenaden. Jovisst, tjena hallå, jag hann gå ut men sedan började det regna och resten av promenaden ägnades åt att försöka skydda kameran från att för mycket väta.

Parkeringshuset på Skavsta

Nu blev det en runda på lagret istället där det är folktomt under fredagseftermiddagarna. Några vinklar och intressanta vyer försökte jag få till. Men vackert? Nej.

Självporträtt i spegeln på hisstrumman
Golvliströr i pallställaget
Hyllor för småplock

Lördagen började med den numera traditionella Björkviksturen för fotbollsträning. Efter mina knäövningar så satte jag broddarna under klackarna och drog iväg. Den senaste veckans töande har gjort grusvägarna till rena rama isbanorna. Med steglängd som hos en nyopererad höftledspatient hasade jag mig runt i slasket men gladdes åt att det ändå gavs frisk luft i mängder.

Halt

Jag stannade till på några ställen och försökte använda macroobjektivet till vad det är avsett för. Men det innebar också att jag fick kliva ut i den dyngsura snön vilket mina skor inte uppskattade.

Ålderstiget nypon
En lite rörig bild på de sylvassa tisteltaggarna.

Jag nöter på med mina stående bilder även om du i detta inlägg hittar undantag. Jag försöker tänka stående och det blir definitivt inte samma sak att beskära en liggande bild till stående. Detta resulterar oftast i helt felkomponerade och obalanserade bilder har jag märkt.

Gård utanför Björkvik

Jag är inte helt tillfreds med de senaste två dagarnas bilder men å andra sidan har jag inte riktigt känt den där jätteinspirationen heller. Nåja, det kommer nya dagar med nya utmaningar så jag har tålamod. Söndagen har fått en rejäl regnstämpel på sig av SMHI så det kanske inte ens blir en långpromenad. I allra värsta fall får jag väl fotografera någon inomhussport... ;-)

Ha en suverän fortsättning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Gården verkar intressant, vore kul att se mer bilder någon gång. Kul självportätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ladan som syns är den finaste delen av gården. Mangårdsbyggnaden är antingen nybyggd eller ombyggd någon gång på 40-talet utifrån stilen och saknar en del av charmen som annars skulle kunnat vara.

   Radera
 2. Alltid kul att lära känna sin hembygd. Jag knackar på ibland och presenterar mig när jag ser en intressant gård, byggnad eller vad det nu kan vara. Folk blir för det mesta glada över intresset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett trevligt kontaktskapande och en källa till nya kunskaper! Den som inte frågar får aldrig några svar.

   Radera