lördag 15 februari 2014

Formtoppat skitväder

Med snålblåstens kraft piskade det snöblandade regnet rakt i ansiktet. Mitt mösslösa huvud gjorde sig påmind då min allt högre panna till slut värkte av den kalla nederbörden. Apropå "kalla" så är det tydligen ett vinter-OS just nu. Nej, jag har inte sett en minut av tävlingarna och lär inte göra det heller. Bara för att jag är nordbo är jag inte per automatik född med skidor eller skridskor på fötterna och jag kan inte relatera till världsidrottarna i vintersport. Det blir liksom ingen nationalistisk känsla för "våra" framgångar när man som jag inte åkt längdskidor sedan tonåren eller ser toppåkare i idrotter där de senaste årtiondenas dopingskandaler sätter ett befogat tvivel i sinnet.


Hotet om ökande nederbörd gjorde att jag valde en halvtimmes promenad runt Skillra och Åsby på förmiddagen. Jag sitter och skriver detta inlägg i Björkviks fina idrottshall och bryter alltså en fin lördagstradition. Ingen Björkviksrunda denna helg.

Skillra på håll. Snön är snart borta av allt töväder.

Kamera och objektiv var rejält blöta redan efter några minuter utomhus. Nu litar jag på att grejorna är någorlunda vattenskyddade men det skulle vara rejält jobbigt om chansningen inte skulle gå hem.

Hästarna vid Skillra sökte skydd i träddungen.


Jag förstod hästarna som sökte skydd för nederbörden och vindarna. Och lervällingen i vissa hörnor av hagarna säger en del om vädret den senaste tiden. Bit ihop, den spirande vårgrönskan dröjer ännu ett tag.

Hästarna vid Åsby hittade vindskydd bakom ladan.

Ljuset i dessa väderdystra dagar är inte generöst men glädjande nog blir det markant ljusare morgon och kväll för varje vecka som går. Vädret kommer att stabiliseras på en bättre nivå, det är jag övertygad om.

Finklädd häst vid Åsby.

Jag blandar och ger med liggande och stående bildformat. Kommer på mig med att fortfarande tänka och se bilderna i liggande format i på tok för stor utsträckning

Svartvit och dyster konvertering av alen. 

Jag har tittat igenom lite videosnuttar med utbildningsmaterial för Photoshop. Har till min glädje lärt mig några grundläggande och enkla arbetssätt som underlättar min "normala" bildbehandling. Inget märkvärdigt och inget som märks i bilderna mot tidigare men som snabbar på och förenklar arbetsflödet.

Roligare än så här blir det inte i mitten av februari.

Det finns så oerhört mycket att lära och upptäcka inom fotografin. Vad skoj! Massor av framtida utmaningar. :-)

4 kommentarer:

 1. Som lagom sportgalning siter jag klistrad vid alpint, ishockey och längdskidåkning under Sotji-OS och det är för det mesta väldigt spännande. Ni ser ut att ha lite mer snö kvar. Tog en promenad idag men kom hem utan att ens ha tänkt på att lyfta kameran i tristvädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön låg ganska tjock för ett par veckor sedan men sedan dess har det bara gått utför. Inte mycket kvar. Och väldigt svårt att hitta något som gör det värt att lyfta upp kameran. Tålamod och det kommer bättre tider!

   Radera
 2. "Roligare än så här blir det inte..." Kanske inte, det är ett riktigt fint stående motiv och en slingrande väg ger alltid så läckert perspektiv. Jag gillar tvisten att vägens hjulspår övergår i kraftledningsstolparna som en naturlig punkt i bildspråkets meningsbyggnad.
  .
  Här hos oss står snödropparna i ett fantastiskt sol-regn-dis som var mycket roligt att försöka fota i. Jag säger som du, hoppas utrustningen tål lite fukt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, perspektivet ut mot de öppna fälten ner mot Hallbosjön har fotats av mig tidigare men det blir sällan värt att visa. Nu var hjulspåren lite mer tacksamma att avbilda och kraftledningsstolparna en bonus. :-)

   Snödroppar dröjer nog lite till men kanske inte så länge. Tyvärr har jag inga på tomten, får väl smyga in på grannarnas tomter! ;-)

   Radera