tisdag 18 februari 2014

En tudelad historia

Söndagseftermiddagen vek jag åt att utforska sportfotografins skrymslen. Ett besök i Tessinhallen i Nyköping gjordes och jag såg Nyköpings Frisksportklubbs damer spela volleyboll. Nej, jag kan inte minnas att jag sett en volleybollmatch live tidigare och än mindre försökt fotografera sporten. Vid det här laget har jag lärt mig att nya sporter innebär nya problem med att läsa spelet och få med actionsekvenserna i rättan tid. Dessutom innebar lokalen att jag fick en del problem med motljus och störande gymnastiksalsdetaljer i bilderna. Kanske får jag något mer tillfälle att fota volleybolldamerna och då har jag förhoppningsvis nytta av erfarenheterna jag inhämtade häromdagen.

Här nedan ger jag några exempel ur det bildgalleri jag lade upp efter matchen. Det blev även ett blogginlägg till lokalsporten.se efter matchen.

Jenny Fornstedt i Nyköpings FK slår ett baggerslag.
Lena Tholse i NFK fokuserar på bollen inför sin serve.
Jenny Fornstedts fokus är inte att ta miste på.
Även Cecilia Berg i NFK kunde serva.
Therese Larsson i "baggerpose".

Det förunderliga hände under söndagen att det gråmulna väderläget lättade en aning. Och ljuset räckte ända till dagens lunch. Jag släpade med mig en av kamerorna och mitt 135 mm-objektiv som under lunchrasten fick bli mitt sällskap under halvtimmesrundan på Skavsta.

En nyans av brunt...
... som kompletteras med lite ljusare bruna kulörer.

Häromdagen spanade jag in några rostiga järnpilar som satt utanför flygplatsens stängsel. De var den huvudsakliga anledningen till att kameran slängdes med i jobbpackningen i morse. Om bilden blev bra kan diskuteras men så här ser den ut:

Utpekad riktning i motljuset ute på Skavsta.

En slingrade växt på toppen av ett sly får avsluta naturiakttagelserna för dagen. Med 135 mm-objektivet och maxad bländaröppning blir skärpedjupet så tunt, så tunt. Oj vad jag börjar gilla detta objektiv!På väg till mitt skrivbord passerade jag en kollegas arbetsrum och på väggen sitter tre klockor som inte ska ses som att vi på jobbet fått storhetsvansinne. Nej, vi har inte tagit världsherraväldet och synkat alla klockor efter vår egen lokala tid. Klockorna har stått still i några år nu och kanske har någon vridit dem till en och samma tid av rent estetiska skäl...?

Synkroniserad världstid?

Det är fortfarande för tidigt på kvällen för att önska godnatt så jag drar väl till med god kväll istället!

2 kommentarer:

  1. Bilden på slyet för tankarna till en öken i den amerikanska södern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! Tänk att Skavsta flygfält i februari kan framkalla associationer åt fjärran platser. (I och för sig för flygplatsen människor till fjärran platser, men då är det mer bokstavligt.)

      Radera