lördag 20 september 2014

Det blev inte alls bra

Satte klockan på ringning i morse trots att jag verkligen gillar att få en rejäl sovmorgon. Väderprognoserna lovade dimma och det har i veckan varit så himla fina mornar. Inte i morse... Dimman var inte särskilt tät och märkvärdig och ingen sol bröt igenom slöjorna. Mulet. Hur som helst fick jag en hälsosam start på lördagen med en rejäl långpromenad runt Salinge.

Några blåklint på stubbåkern i den lätta morgondimman

Skillnaden mot fredagskvällens kvällsljus kunde inte vara större. Morgonljuset var sparsamt och känslan av grådask påtaglig. Till min glädje var det ändå ganska bra fart på fågellivet på rundan. Gässen inte bara syns utan hörs när de kommer glidande i grupper på låg höjd. Stararna samlas just nu i stora flockar. Jag trodde sädesärlorna stuckit för länge sedan men senast igår kväll hade jag två stycken framför mig. Lärkorna verkar också vara kvar ute på gärdena. Tranorna är på väg att dra nu men trumpetandet hörs ännu då och då.

Ett par tranor över mitt huvud i morse. 100 mm macro-objektiv är inte bästa fågelgluggen...

När jag suttit framför datorn på förmiddagen har jag som vanligt lyssnat på musik. Spotify innebär att man kan konsumera musik brett. På den tiden man for till stan för att köpa en skiva blev musikvalet smalare eftersom man inte ville riskera att lägga pengar på något okänt som skulle uppfattas som "dåligt". Nu för tiden finner jag mig lyssnande på allt från opera, 70-talsrock till Skrillex. Och rappare. Det sistnämnda är av den mer lättsmälta svenska varianten och jag tycker den nya svenskan som de för in i vårt språk är spännande även om jag inte begriper allt de försöker uttrycka.

Spindelnäten avslöjas av den fuktiga luften
Det var svårt att fota spindelnäten i morse. I söderläge var näten utsatta för vind, inte mycket men tillräckligt för att det skulle bli lite, lite rörelseoskärpa i bilderna. Och de jag hittade i lä på norrsidan av skogsdungarna satt istället i för mörk omgivning så då blev det min egen rörelseoskärpa som förstörde bilderna. Nåja, mister du ett spindelnät står dig tusen åter.

Höststämning. Stigtomta kyrka i bakgrunden.

Jag var inte ensam hurtbulle i morse. Fler valde den populära Salingerundan och till min glädje fick jag hälsa på den äldre herre som jag under fjolåret mötte under i stort sett varje morgonpromenad. Still going strong!

Jag avslutar med en bild på gården Starrlösas lador. Jag är mer än säker på att jag fotat detta motiv flera gånger förut. Nu kommer det en bild till.

Starrlösa

Ha en fantastisk lördag!

2 kommentarer:

 1. Att fånga spindelnät blir sällan fel, framför allt inte när de är fuktiga av dagg eller regn.
  Får man dessutom med konstruktören på bild, så förgyller det bilden på ett bra sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har jag fångat fler spindelnätsbilder men inte några konstruktörer, som du så träffande beskriver spindlarna. Dimman var både tätare, fuktigare och råare denna söndagsmorgon och lämnade droppar likt pärlor på näten.

   Regnet som nu startat låter jag hållas. Stannar inomhus :-)

   Radera