torsdag 11 september 2014

Det var inte det lättaste!

Idag har jag inte mycket att komma med. Jag ska faktiskt bara visa en filmsnutt och i samband med det beklaga mig lite. Jag har inför helgen lånat en videokamera, något mer avancerad än vanliga "familjekameror" men även med något år på nacken. Tanken är att göra ett inslag med rörliga bilder hos lokalsporten.se i helgen. Jag bävar och är lätt uppstressad över det här med video. Tur att jag inte ska kommentera eller intervjua i alla fall! Jag ska för säkerhets skull varva filmandet med fotograferande så att jag är på den säkra sidan och får med mig någonting hem från tävlingarna. :-)

Med kameran följer ett stadigt stativ och det kan jag intyga behövs. Efter att ha gått runt och filmat några sekvenser i trädgården provade jag att handhålla kameran för ett par avslutande rutor och det blev plötsligt ännu svårare. Att jag tycker så beror på att jag även upplevde det som ryckigt när jag försökte panorera med kameran på stativet. Det i sin tur berodde nog allra mest på att jag zoomade in till maxläge och minsta lilla knyck förstärktes, vilket förvisso känns igen även inom stillbildsfotografin. Ett långt teleobjektiv kräver stadig hand och korta slutartider.



Som du ser i filmen har jag mer eller mindre filmat några "foton". Alltså, jag hade lika gärna kunnat ta någon av mina kameror till detta. Ja ja, om jag ska begripa mig på rörlig bild behövs åtskillig mer träning och detta var mest uppvärmning och test. För att i alla fall få in ett foto i dagens inlägg tar jag den stillbild som fick inleda filmen.

Solrosdetalj hemma vid farstukvisten, Canon 1D Mark III och EF 50 mm/1.8

Ha en fortsatt förträfflig dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar