torsdag 4 september 2014

Solnedgång en tidig höstkväll

När jag under tisdagskvällen bestämde mig för en långpromenad tog jag nog beslutet i senaste laget. Solen går ju inte alls ner en stund efter åtta utan före åtta nu när vi kommit några dagar in i årets första höstmånad. De moln jag trodde skulle lösa upp sig på kvällen lämnade bara en liten smal lucka borta vid horisonten och det kommer du att se i blogginläggets bilder denna gång.

Rödklöver i solnedgång

Mitt traskande förbi Skillra, Mårtenstorp, strutsfarmen och skroten öppnade upp för en kort stunds fotografering. Det var i den stunden solen gått ner så lång att den hittade luckan molnen lämnade borta vid horisonten och innan den trillade ner bakom kanten för natten. Lite enahanda bilder måhända men kul att se vad som gick att göra med det sparsamma motljuset.

Solen och en lucka i molntäcket till höger i bild gav denna bakgrund

Tänk vad skönt att vi fått tillbaka lite värme. Förvisso har det varit kyliga mornar men i övrigt behagligt varmt. Högtrycket ger lite sommarfeeling på nytt. Nu är det mörkrets allt tidigare intåg på kvällarna som tydligt talar om att hösten är här.

Strutsarna hade gjort kväll och chillade i sin hage

För mig var det skönt att vara tillbaka till mina fotografiska grunder igen. Macro-fotografering i hemtrakterna. Hästar vid stallet och flygplansuppvisning vid Skavsta är väl kul men tacka vet jag några välbelysta närbilder från dikena i Stigtomta ;-)

Konturerna av rödklöver
Blåklockor suger åt sig de sista solstrålarna för dagen

Solen trillade ner bakom kanten och kameran hängdes över ryggen istället för att skumpa runt på magen. Nu fick jag lik förbaskat vrida fram kameran ett par gånger och det första tillfället var vid Stenstorp eftersom de eftersläpande solstrålarna belyste molnen så fint över hästgården.

Hästgården Stenstorp, ett favoritmotiv (tydligen)

Sista kamerajobbet under tisdagskvällen blev en svamp. De börjar skjuta upp ur marken nu och när jag får fundera ett varv eller två på denna spruckna historia så tror jag det är en röksvamp. Kanske.

Svamp i dikeskanten. Vi kan kalla den "röksvamp" i brist på bättre idéer.

Ha en förträfflig torsdagskväll!

2 kommentarer:

 1. Din första bild med rödklövern mot solnedgången är en fullträff enligt min smak. Perfekt i kompositionen och jag gillar att det kommer en grön våg in i bilden och ger liv - kan nästa känna hur det rör sig där borta i bilden.
  Det mörknar snabbt nu, det är inte riktigt lika roligt som när det går snabbt på andra sidan sommaren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Charlotta! Jag häpnar över hur fort det blir mörkt. Inte bara allt tidigare på kvällarna utan också mer bestämt. Sommarkvällarnas skymningar är ljusa under en längre tid än höstskymningarna. Nu är det mörkt redan innan solen går ner, typ. Men allt har sin charm och de kommande veckorna brukar vara makalöst vackra ute i trädgårdar och natur. Det ser vi fram emot! :-)

   Radera