tisdag 23 september 2014

Spännande söndag!

Söndagen blev precis så dimmig som jag hoppats och trott att lördagen skulle vara. Skillnaden var att jag inte hade tid för någon promenad i söndags. Vare sig tidigt på morgonen eller senare under dagen. Ibland händer det liksom annat.

Fisheye-perspektiv på Stigtomta IP en dimmig septembermorgon

Familjens yngste medlem hade tillsammans med sina fotbollskompisar zonsammandrag och det var vi i Stigtomta IF som bjöd in andra lag denna gång. Jag hjälpte till vilket innebar att jag var bunden till klubbhuset Loftet under morgonen innan jag kunde smita iväg till fotbollsplanerna där tjejerna höll till en liten stund under förmiddagen.

Med fisheye blir det väldigt fel med skogsbilder...

Jag passade dock på att fota dimma. När jag bytte till macro-objektivet kan du gissa vad jag letade rätt på. Jo just det, spindelnät. Som tur var blåste det inte det minsta så jag fick de bilder jag ville.

Spindelnät på idrottsplatsens kiosk
Spindelnät vid skolans stängsel
Denna bild är INTE konverterad till svartvitt (även om den skulle kunna vara det)
Här har jag konverterat till svartvitt och lagt till kontrast

Det är lätt att fascineras av spindelnäten. Nu hade jag inte tid att stå och glo på nät när det spelades fotboll en bit bort så jag hastade vidare. Först hann jag i alla fall fånga ett löv och sedan en ölandstok. Det gäller att passa på!

Lönnlöv med tunna spindelnätstrådar
Ölandstoken blommar för fullt just nu

Vid fotbollsplanerna rådde febril aktivitet. Spelare och anhöriga från Vingåker, Hälleforsnäs och Valla var hos oss och det rådde en trevlig stämning. Fattas bara annat när det är 9-åriga tjejer som lirar.

Fotbollsplanerna vid "Parken" med skogskanten iklädd lätt dimma och höstnyanser
I somras fotade jag Festis-rader, nu blev det läskburkarnas tid i rampljuset

Jag träffade en hund också. Eftersom jag satt på mitt fisheye satte jag mig på huk för att se om jag kunde komma i ansiktshöjd med hunden och få en förvrängd närbild. Nu blev det för mycket av den varan eftersom jycken lade nosen mot linsen...

Nyfiken i en strut tittar ut

Innan alla fotbollsgäster hade åkt hem till sina orter var jag på väg hem för att packa stora fotoryggsäcken. Hopp in i bilen och vidare färd norrut till Eskilstuna. Tyvärr mötte jag regnet innan jag kommit ända fram. Damallsvensk match mellan Eskilstuna United DFF och FC Rosengård stod på programmet. Jag fotade matchen och skrev ett blogginlägg på lokalsporten och du kommer till inlägget HÄR om du är nyfiken på information om de duktiga spelarna och bilder på världsstjärnorna i FC Rosengård.

Marta Vieira Da Silva

För mig som damfotbollsintresserad kan det inte bli mycket större än att ha Marta framför kameran. Och Therese Sjögran. Och Malin Diaz Pettersson. Och Anja Mittag. Ja, du förstår. Att jag dessutom idag fick en "like" på mitt bildgalleri från Marta på twitter gör att jag under en vecka kommer att kosta på mig att vara så stöddig som det bara går... ;-)

Ta det lugnt i trafiken!

2 kommentarer:

 1. Nu ångrar jag att jag inte gick ut för ett snack med henne när Marta besökte Tungelsta tidigare i år. Jag såg henne från mitt fönster! Stödda på bara.

  Häftiga bilder du fick med macroobjektivet på spindelnäten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tackar. Marta och alla hennes lagkamrater i Rosengård går inte av för hackor. Nu återstår bara Malin Moström och Pia Sundhage så är min bucket list komplett. ;-)

   Radera