söndag 14 september 2014

Valpromenad

Dagens viktigaste uppgift är avklarad. Det känns lite högtidligt att gå till vallokalen och avlägga sina röster. Jo, riksdagsvalet i all ära men vi får inte glömma vikten av landstings- och kommunalval heller.

Stigtomta Församlingshem i bakgrunden, vallokal för oss som bor i Stigtomta Centrum

Det är så fiffigt att vi som bor i själva samhället Stigtomta hör till "Stigtomta Centrum" och röstar i Församlingshemmet. Ortens andra vallokal vid skolans matsal är platsen att rösta vid om man bor utanför Stigtomta. Ja, inte för långt utanför som t.ex. Stockholm för de har säkert en egen lokal.

Hemmets tomatplanta har gjort sitt. Det hjälper inget val till med...

Sedan flera val tillbaka har min bättre hälft jobbat som valförrättare vilket gör att jag får knalla iväg själv till vallokalen. Det prima väder som bjuds idag gjorde promenaden trivsam och behaglig. Det är ingen lång vandring men skulle det regna tar jag bilen. Rätt och slätt.

Utblommade rallarrosor kantade min valväg

Idag för 4 år sedan, på valdagen, satte jag mina två yngsta döttrar i bilen och åkte till Askersund. Där mötte en kille upp från Karlsborg och han sålde mig sin lätt begagnade Canon 5D Mark II. Tänk vad tiden går! 25000 exponeringar senare tycker jag den fortfarande är bra. Det har kommit nyare kameror med bättre sensorer, snabbare fokusering och fler finesser. Canon är förbisprungen tekniskt av Nikon i de senaste generationernas kameror (i alla fall vad gäller sensorerna, Nikons byggkvalité verkar vara allt annat än träffsäker). Men motiven är viktigare än tekniken. Nedanstående bild slängde jag först eftersom kameran aldrig hittade skärpan men ångade mig och räddade den ur papperskorgen. Så kan det också gå.

Grusvägen genom hasselsnåren på min vandring till vallokalen

Sista chansen för partierna att få mig att ändra mig (vilket skulle kräva att ändra hela min grund av värderingar) fanns bredvid min promenadväg men på anslagstavlan fanns bara nya och gamla evenemangstips.

Anslagstavlan upplyste mest om världsliga ting

När jag släntrade hem från vallokalen tittade jag djupt in i ögat av solrosen som växer vid trappen upp mot vårt hus. Två bin lade stor energi på att tömma blomman på vad den hade att bjuda. De är fina de där solrosorna. Tyvärr har vi ingen jätte detta år eftersom de annars lockar till sig fåglar med sina frön.

Ett bi på väg in i blommans djup

Nu ska gräsmattan få sig en tuktning. Sedan rundar jag av helgen med en fotbollsmatchbevakning. Kan det bli bättre? :-)

2 kommentarer:

  1. Klipper du gräset, det var värst, i min oklippta gräsmatta bor det massor av roliga insekter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gräsmattan runt huset är så mager att den snart inte behöver klippas alls. Tyvärr. Insekter får jag ändå tag på då gräset på andra ställen är grönare ;-)

      Radera