fredag 28 juni 2013

Jag smyger in ett inlägg till idag...

Gårdagens stadspromenad gav dagens första inlägg. Men jag var ju ute och gick i morse också och eftersom solen sken följde kameran med macroobjektivet med på rundan. Jag insåg dock direkt att det inte var helt perfekta förhållanden för macro-fotografering eftersom det blåste en hel del. Varje liten rörelse i blommor och gräs blir ett problem när man kommer riktigt nära med optiken.

Kossorna svajade INTE i vinden! Däremot stirrade de ut mig totalt...
Allt blommar inte utan en del har redan hunnit blomma ut.

Jag traskade förbi Skillra och runt skroten och strutsfarmen. Kanske trodde jag att jag skulle se några blåklint, men det finns helt enkelt inga sådana längst den rutten. Jag går nog bet på den blomman i år. Men mister du en står dig tusen åter.

Jo, det är förskräckligt eländigt just nu för oss gräspollenallergiker!

Det blev några insekter också framför linsen. Skalbaggen gjorde inte många knop medan fjärilar som vanligt är svåra att fota utan att skrämma iväg dem.
Hemma utanför ytterdörren fångade jag dagens sista två motiv. Igår slog de första stora blåklockorna ut och inom kort kommer en av mina trädgårdsfavoriter, lavendeln, att slå om till blått.

Detalj av de stora blåklockor som nu blommar på tomten.
Det är nära nu. Lavendeln kommer snart att slå ut.

I och med detta inlägg kommer det att dröja en dryg vecka innan något nytt kommer upp här i bloggen. Kanske skulle man kunna kalla det semester, vilket inte är helt korrekt, eller annars säger vi att det är en paus för att inhämta mer fotomaterial. Jag tror jag håller fast vid det sistnämnda alternativet.

Ha det gott!

2 kommentarer:

  1. Lavendel är en av mina favoriter också, kanske främst för att den lockar till sig så många fina insekter som bin, humlor och fjärilar. Och fjärilarna är så "fästa" vid den att de till och med brukar låta fotografen komma tillräckligt nära. Det är i alla fall inte svårt att sitta bredvid lavendelbusken och invänta rätt tillfälle. Jag skulle kunna sitta där i timmar tror jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi låter oss lätt övertalas av lavendeln och gör kamerorna redo för lite insektsfotografering, alltså. Förvissade om att det är rätt ställe att befinna sig på! :-)

      Radera