onsdag 19 juni 2013

Förklarande fotbollsbild och fisketur

Jag ska inleda detta korta inlägg med en uppföljningsbild på gårdagens sista ruta. Den föreställde ett par fotbollsspelare som intensivt vände blickarna uppåt. Att jag valde den bilden som "förstabild" framför den nedan presenterade beror mest på att spelarna kom mer till sin rätt på gårdagens bild, och att det finns en intensitet i bilden och en aning mer dynamik också. Men det kanske är en smaksak vilken man föredrar.

Jo, det var en boll som till sist damp ner i pannan på en av spelarna.

Onsdagens eftermiddag har ägnats åt ännu en fisketur till Nävsjön. Denna gång en sedan länge planerad aktivitet tillsammans med några arbetskamrater. Ingen av dem är van att fiska så jag fick ansvar för den delen av aktiviteten medan arbetskamraterna ordna med matinköp m.m. Jag kommer att fixa till en del bilder från dagen som jag låter dem (och endast dem) ta del av via ett bildgalleri. Men någon bild kommer i alla fall här nedan.

Rastplats vid Nävsjön en mulen onsdagseftermiddag i juni.

Vi tillbringade några trevliga timmar vid sjön men fisket var näst intill katastrofalt. En av arbetskamraterna tog en abborre i 30 grams-klassen och jag tappade en hyfsat stor regnbåge på bottenmete. Men det är sådant som händer...

När vi kom till rastplatsen var det två sädesärlor som var väldigt högljudda och inte ville lämna oss ifred. Det visade sig att de hade ett bo med ungar under det vindskydd som var byggt ute på udden. Fåglarna tjatade på oss att ge oss iväg men när vi inte gjorde det fortsatte de trots allt sitt ideliga matande av ungarna. Näbbarna fylldes snabbt med nya insekter för att överlämnas i mörkret under vindskyddet.

Sädesärlan ruskade om i fjäderdräkten uppe på stubben.

Ett gåspar kom glidande över det nästan spegelblanka vattnet och mellan sig hade de en inte så gammal unge. En liten dunboll som sökte skydd mellan sina föräldrar.

Gäss med en unge på Nävsjöns lugna vatten.

Jag nöjer mig för idag! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar