måndag 10 juni 2013

Sörmländsk kvällshimmel

De följande bilderna kommer att visa söndagskvällens delvis molnprydda himmel sett i ljuset av den nedgående solen. Men jag är inte helt konsekvent så det blir ett par avslutande rutor från måndagsförmiddagen också. Som jag skrev efter fotbollsfotograferandet igår så drabbades vi av en del åska som drog förbi. Märkligt nog regnade det inte alls i Stigtomta på hela dagen men det lär vi ta igen någon annan gång!

Den första bilden innehåller ett par detaljer som bör förklaras. För det första är det i princip förbjudet för alla äldre än tonåringar att bära onepiece. Åtminstone för den som har något litet uns av självaktning. Min 10-åriga dotter kan därmed gå iland med ett sådant projekt utan att behöva förklara sig. Och bilden är egentligen ett fågelfotografi! Jovisst, när jag tittade på bilden i originalstorlek, 100%, kunde jag se att den svarta pricken straxt till vänster och ovanför Lovisas huvud är en häger. Jag har nog ingen annan bild på häger.

Foto längst Hallavägen en söndagskväll. Hägern och onepiece är viktiga detaljer!

Det blev en geocaching-runda med dottern igår kväll och av de tre förutbestämda gömmorna hittades bara två. Nu vet jag hur det känns att inte hitta en gömma. Lite senare på kvällen, när solen var på väg ner under horisontlinjen, tog jag en halvtimmespromenad och kameran fick hänga med då molnen såg intressanta ut i kvällsljuset.

Solnedgång över Åsby
Fälten längst vägen mot Jönåker
Lupin i kvällsljus
Molnformationer över Skillra
Solen har gått ner men lyser fortfarande upp molnen.

När jag i morse gav mig ut för att ta några fler cacher lät jag vidvinkelobjektivet sitta kvar på kameran. Jag skulle röra mig i naturen på några ställen jag inte fotat tidigare och då tycker jag det kan vara trevligt med några överskådliga landskapsbilder. Inte för att jag åkte särskilt långt. Vrena var mitt mål (det där samhället där alla går i reflexvästar) och jag hittade cachen vid Hallbosjöns strand.

Hallbosjön vid kanten av Vrenas motionsspår.
Där, bakom en sten som jag fick lyfta bort, fanns dagens gömma!

Snart behöver jag planera mina turer för geocachingen bättre och bättre då jag har längre och längre till gömmorna. Och sedan måste jag hitta den där rackaren vid Nykyrka som vi gick bet på igår kväll!

2 kommentarer:

 1. Två av tre, inte illa. Du börjar bli en riktig geocache-fantast. Det är någonting speciellt med sommarmoln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tack vare geocachingen sett nya delar av min omgivning som jag annars knappast skulle känt till. Det är spännande! Och när man måste utöka sin jakt på gömmor lär man få ta del av ytterligare andra ställen som knappast skulle blivit besökta annars. En rolig del i geocachingen!

   Däremot är jag väl inte helt överförtjust i momentet att leta efter den undangömda cachen. Sakletare är jag nog inte, det räcker med att Pippi Långstrump ansåg sig vara det! ;-)

   Radera