tisdag 4 juni 2013

Målmedveten!

Idag hade jag två tydliga mål med både promenad och kamera. Ut i skogen och uppsökande verksamhet för att hitta skogsstjärnor samt status-koll på hur linneorna utvecklade sig. Skogsstjärnorna visade sig växa på fler ställen, och framförallt närmare ställen, än dit jag tog mig. Men å andra sidan hade jag inte bråttom och behövde promenaden...

Skogsstjärnan är en vän liten sak.
Skogsstjärnan lyser upp den  mörka skogen.

Skogspromenaden gav inte bara en himla massa myggbett (det är sommar nu!) utan också några svampar som växte mitt på stigen. Lite fotografi-vänliga tyckte jag allt att de såg ut att vara. Tror däremot inte man ska torka och röka dem...

Några tidiga svampar i skogen.

En liten blomma som det bitvis drällde av i skogen var nedanstående lille vite sak. Den har säkert ett namn som alla andra känner till, men här i bloggen får den förbli anonym för stunden.

En vit liten sak i skogen.

Jag styrde stegen genom skogen och upp på norrsidan av Stigtomta. Sedan förra året vet jag att det vid OK Hällens klubbstuga, precis bredvid motionsspåret, växer linneor. Ifjol fotade jag dem i blom den 11/6 så det var dags att kolla läget.

Den lilla linnean är snart i blomning.
Linnea som snart ska blomma. En favorit bland skogens små blommor.

Jag gick ner mot samhället igen och det visade sig inte vara så lätt. Skogen hade varit ett bättre alternativ nu när de brutit upp landsvägens asfalt för att göra helt nu beläggning. Ja ja, jag klev omkring på makadam och lös sand och kom hem till slut. Helt slut.

Beläggningsarbete, kallas det visst. Modell "extreme makeover".

På återseende!

2 kommentarer: