fredag 14 juni 2013

Skolavslutning under regnhot

Nu är äntligen sommarlovet här! Rekordsent har nu även Nyköpings kommuns skolbarn idag sprungit ut från klassrummen för sista gången denna termin. Det ostadiga vädret, regnet som fallit under natten och hotet om mer regn under fredagsförmiddagen tvingade in avslutningen i skolans gymnastiksal. Det är inte mycket att göra, jag skulle t.o.m. vilja påstå att det var ett klokt beslut, även om det då blir på bekostnad av att endast avgångsklassernas (6:ornas) anhöriga kan vara med och se avslutningen. Men i år hade skolan ordnat en ganska tekniskt avancerad kompromiss för alla övriga anhöriga! Live-sändning med streaming över internet och med hjälp av datorer och bildkanoner i klassrummen gavs alla andra chansen att se och höra avslutningen.

Jag smög in i gymnastiksalen och tog en bild.
Några nyfikna tjuvkikade så gott det gick...
...men i klassrummen kunde man se avslutningen via livestreaming!

Inte mycket till avslutningsfoton i år som du kan se. Solen, de gnistrande glada barnen, alla blommor och ballonger har fotats så många år i rad tidigare så jag kan inte påstå att jag lider särskilt mycket. Mina yngsta döttrar slutade i år i ettan respektive trean så några större förändringar innebar inte denna skolavslutning.

Totalt parkeringskaos runt skolan och närliggande tvärgator!

Efter den gemensamma avslutningsceremonin i gymnastiksalen samlades alla klasser i respektive klassrum. Blommor till lärarna, diplom och annat till varje barn. Och en önskan från allt och alla om en härlig sommar. Jag fångade min yngsta dotter i flykten inne i klassrummet efter att hon varit framme och tagit emot diplom och en glass.

Alva slutade ettan idag och har fått diplom och en glass.

Jag tog med mig min Canon 5D Mark II och mitt 50 mm/1.8. Jag förstod att något teleobjektiv inte skulle komma till användning idag när allt skulle vara inomhus. Andra år har jag oftast valt en längre brännvidd då det passat att fota barnen uppe på scenen. Jag tycker att dessa inomhusbilder funkade helt OK även om kameran fick ställas in på ISO 3200.

Ha en fortsatt bra dag!

2 kommentarer:

  1. I Tungelsta var skolavslutningsvädret utmärkt. Man höll till på konstgräsplanen som ligger ca 70 meter fågelvägen från mitt sovrum. För att testa ljudanläggningen vräkte man på allt på full volym cirka kvart i sju på morgonen. Härligt med housemusik...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är säkert cool med housemusik i 200 decibel, men knappast klockan 07.00... ;-)

      Radera