söndag 9 juni 2013

Söndag innebar fotbollsfotografering

Efter ett antal dagar med blommor, insekter och fåglar tog jag idag chansen att fota något med fart och fläkt. Med andra ord blev det en dammatch i fotboll på Rosvallas plastgräs. IFK Nyköpings unga tredjelag (som spelar i division 4) mötte där Dunkers IF. Matchen slutade 0-0, och då kan man kanske förledas att tro att det inte hände något eller att det var en stängd och tråkig match men så uppfattade i alla fall inte jag den. IFK tokpressade nästan hela matchen men för att vinna i fotboll måste man göra mål också och det klarade inget av lagen...

Annars var nog en del av intresset från åskådarna, spelarna och domaren riktade mot skyn. På håll hördes åskan och det rullade in 3 åskmoln som alla strök oroväckande nära Rosvallafälten. Regn och hagel var gudskelov det enda som nådde marken, annars är åska inte att leka med när man är ute på stora öppna ytor.

Åskväder på Rosvalla. Och bygget av den nya idrottshallen syns i bakgrunden.

Jag tänker inte fördjupa mig i matchen i denna blogg. Det gör jag i bloggen Nyköpings Damfotboll istället. Däremot kan jag berätta att när jag fotar fotbollsmatcher försöker jag alltid få lite olika typer av bilder. Ovanstående miljöbild är ett exempel på detta och sedan försöker jag alltid att få ihop några "spelarporträtt" också. Dels för att det kan vara bra att ha bilder på dam- och herrspelare om någon rad ska skrivas om dem t.ex. på bloggen men även för att varva matchbilderna med porträtt i bildgalleriet.

IFK Nyköpings lagkapten Fanny Skogqvist.

Och självklart hoppas jag ju att få några riktiga actionbilder under matcherna. Det gäller att vara beredd när det händer, och om man har lite koll på sporten man fotar är det lättare att förutse när något häftigt är på väg att hända. Sedan är det helt klart så att ju högre upp i divisionerna matcherna utspelas så händer det mer spektakulära saker framför kameran.

Dunkers IF:s målvakt Daniella Andersson räddar skott från IFK Nyköping.

Se där, det var dagens insats för att fylla internet med bilder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar