tisdag 18 mars 2014

Ännu ett misslyckat försök

Jag försökte ännu en gång ta ett gäng bilder på den stora eken ute på Skavsta. Då med avsikten att få en lyckad hopslagning av bilderna inne i Photoshop. Sket sig även denna gång... Nåja, trägen vinner och någon gång borde jag ta detta projekt i hamn.

Annars var det inte någon särskilt minnesvärd lunchrunda idag. Mulet, grått och trist. Blåsten hade i alla fall gett sig, tack för det, och det regnade inte (vilket det gjorde en stund straxt före lunch.) Blåsipporna var lika återhållsamma som igår.

Här slösas inte med färgprakten när inte solen skiner!

Jag rundade den enormt stora ladan som jag gissar tillhört Stora Berga. En grann byggnad fortfarande även om bristande underhåll gör sig påmind lite här och där.

Dörrar som står och slår och sönderslagna rutor kommer att trötta ladan fortare.

Det blev ett par bilder på en slipstens-konstruktion som var placerad vid en av ladans gavlar. Mycket roligare än så blev inte dagens skörd och jag väljer således att hålla det kort och tacka för idag!2 kommentarer:

 1. Testa med standardobjektivet, jag brukar ta de flesta panoramabilderna med mitt 18-55-objektiv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De senaste två försöken med den stora eken har inte funkat. Jag har använt mitt 50 mm-objektiv. Olika anledningar har lett fram till misslyckandena men jag har också lärt mig vad jag ska tänka på. Största problemet som jag inte klurat ut inför mitt tredje försök är hur jag ska slippa perspektivförvrängningen. (Tog 40 bilder i senaste försöket som jag processade några gånger innan jag lät Photoshop slå ihop dem.) En svårighet är att man måste stå så pass nära eken eftersom andra träd och sly är i vägen annars.

   Jag ger inte upp! :-)

   Radera