tisdag 25 mars 2014

Stadsfjärdens höga hus

Mitt besök i Nyköping under måndagsmorgonen var så givande att det räcker till ytterligare ett blogginlägg. Denna gång är temat "höga hus" som inte behöver betyda "höghus" utan snarare att de är huvudet högre än sina kompisar vid sidan av.

Ett hus som genomgått en metamorfos från vrålful betongsilo till bostadshus återfinns inne vid hamnbassängens inre delar. Du har sett byggnaden här på bloggen förut men inte i den vinkel jag nu erbjuder.

Lantmännens gamla silo är nu bostadshus.

Lite längre bort finns det minsta av de höga hus jag nu erbjuder. En intressant byggnad som tillkom i samband med iordningställandet av kanotstadion. Vattensportens Hus har flera hyresgäster idag och ligger precis vid Stadsfjärdens strandkant.


Jag hittade ytterligare två höga hus som du redan härom dagen fick se i ett inlägg. Jag kallar dem "de två tornen" och de står vid Rosvallas stora idrottsanläggning. Bilden från andra sidan Stadsfjärden visar husen som dyker upp bakom en ridå av vass och björkar men denna gång får du se dem från rätt sida fjärden.

De två tornen fotade från piren.

Tydliga landmärken som sticker upp och ut i Nyköpings skyline.

Jag håller mig kort idag. Har mycket att stå i... :-)

2 kommentarer:

  1. Den gamla silon är ju grymt häftig. Tornen ser ju bra ut från piren men bilden häromdagen var strået vassare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rummen är verkligen runda även på insidan. Silon består av ett antal stående cylinderformade delar och det har tagit ganska lång tid att förvandla detta till lägenheter. Det enda som skämmer byggnaden är den något konstiga överdelen som i vissa vinklar ser ut som ett par bygg-containrar som blivit kvarglömda.

      Radera