söndag 9 mars 2014

Klass 1-varning

På kort tid har all snö smält bort och uppe på det har det regnat en del. SMHI har för Nyköpingsområdet utfärdat en klass 1-varning för höga vattenflöden. På väg in mot Nyköping kan bl.a. Nyköpingsån breda ut sig ända till vägen upp mot Skavsta. Som tur är har detta överflöd av vatten inte inneburit några dramatiska följder. Hemmavid har jag några hundra meters promenad för att se spetsen av Hallbosjön. Och i år, precis som de allra flesta vårar, kan man se Hallbosjön breda ut sig över betesmarkerna som finns i dess förlängning mot Åsby.

Hallbosjön svämmar över sina breddar.
Bakom ridån med sly kan gässen höras.

Tyvärr var det disigt och en tunn molnslöja på himlen. Inte för att det störde mig personligen, det var varmt och skönt ute ändå, men den blå himlen som man gärna vill se på bilderna har nu istället blivit en ljusgrå tråkdel i bildernas överkant som du kan se här ovan.

Med macro-objektivet på kameran var jag inte ute efter landskapsbilder i första hand. Men något nytt spirande vårtecken lyckades jag knappt hitta idag. Jag har sett tussilagobilder både här och där men rundan jag promenerade idag brukar i ärlighetens namn inte ge ifrån sig tussilago och jag iddes inte ta den avsevärt längre Salingerundan idag. För ont i höften...

Laddade alhängen
Efter krypande i en slänt hittade jag centimeterstora brännässlor. Alltid något.

Jag nöjer mig för idag. I alla fall här på fotobloggen. Jag tror det blir en fotbollsmatch idag också, lördagens match gav mersmak när det gäller fotografering så jag kan nog inte hålla mig borta idag heller. Det är så vansinnigt kul att försöka fånga precis det där ögonblicket, vad det nu än må föreställa. Lite extra triggad blir jag när jag står bredvid någon av lokaltidningens utsända fotografer. de brukar allt oftare publicera bildgallerier på tidningens webbupplaga från de idrottsevenemang de bevakar, och på det sättet har jag själv gjort i flera år. Fångar vi samma scener? Tolkar vi matchen på olika eller samma sätt? Kul att jämföra!

I kanten av skogsvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar