måndag 17 mars 2014

Det är fortfarande vår!

Nattens snöfall lämnade en del spår efter sig. Jag hade en idé om en eller ett par bilder som skulle illustrera bakslaget men den föll pladask. När lunchrasten ägde rum hade en hel del av snön försvunnit och den låg endast kvar i skuggpartier.

Kirskålen överlever nog. Det gör den alltid.

Min tanke var att blåsipporna skulle stå i backen med fötterna i ett tunt snötäcke. Det hade varit underlag för en hållbar bild. Icke, blåsippsbacken var helt befriad från snö när jag kom fram. Däremot såg sipporna ut att frysa om huvudet eftersom de inte ville slå ut i sin fulla prakt.
Det största avtrycket från dagens promenad gjorde jag nog själv. Den leriga och kladdiga grusvägen blev full av mina fotspår (och mina skor blev väldigt smutsiga.) Konstigt att snöslask ger så mycket mer lervälling på en grusväg än vad ett regnfall kan göra. Borde utföra en empirisk studie på detta när jag får tid. Någon gång.

Tyvärr har nu vintergäcken gjort sitt. De står fortfarande upprätt och tappert men blommornas kronblad är slutna, börjar bli åldersskrynkliga och få pigmentförändringar. Som för oss människor alltså.

Vintergäcken har gjort sitt för i år.

Vi traskar vidare mot våren om än på lerigare vägar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar