måndag 3 mars 2014

Vintern gäckar

Ett perfekt ställe att ta tempen på våren och följa årstidens framsteg. Åtminstone sett till växtligheten. Det verkar lite svårare att få spaning på fågellivet. Stora Berga ute på Skavsta har fångat mitt intresse och så länge jag av andra skäl släpar på delar av kamerautrustningen till och från jobbet om dagarna så har jag ju tillgång till fotogrejor på lunchpromenaden. Idag blev det ännu en sväng och efter nattens snöfall fanns fortfarande spår kvar av snöflingorna på marken. Men allra mest var nederbörden kvar i form av fuktighet.

Den övergivna gården Stora Bergas stora tomt innehåller en hel del spännande och nu när den haft ett decennium på sig att förvildas är det ännu mer intressant att se vad som kommer att dyka upp när våren för med sig växtgivande värme. Idag kunde jag se de centimeterstora skotten av groende kirskål täcka marken på vissa ställen men det finns roligare saker att avbilda än detta ogräs.

Lär knappast bära frukt (i år heller.)

Jag har en trippel bilder på den knallgula vintergäcken som växer vid väggen av det gamla boningshuset. Mitt macro och den låga växten blev en kombination som drog mig ner med ett knä på marken. Jodå, byxknäet torkade upp men inte förrän långt in på eftermiddagen.

Jag ser det som en ren bonus att få dessa "vardagsbilder" och så länge jag hinner med en sväng på lunchrasten är det bara skojigt att fixa ett eller annat blogginlägg.

Vintergäcken ser lite ledsen ut efter nattens snöfall.
Knallgul är den lilla vintergäcken, utifrån och in.
Trolsk avbildning av vintergäcken.

2 kommentarer:

  1. Är imponerad av din energi att orka hålla i och fota trots det kompakta gråvädret som råder. Har själv gjort några försök de senaste veckorna men kommer hem med typ ingenting. Inte ens mitt sportfoto känns kul men där kan det va så att man börjar tröttna på inomhushallar av olika slag och längtar UT. Jag fortsätter kolla runt på din och andras bloggar och hoppas ett uppvaknande för egen del, kör hårt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo tack Jimmy, det har trots gråvädret känts som om möjligheten till acceptabla bilder hela tiden har funnits. Men när det kommer till sportfoto längtar jag väldigt mycket till utomhusvistelse och det är för att jag allra mest längtar till den riktiga fotbollsfotograferingen kan starta. Av damfotboll alltså. :-)

      Radera