torsdag 13 mars 2014

Blåsippskollektion

Du anar inte hur glad jag blev under onsdagen när jag insåg att jag hade ett blåsippsställe på promenadavstånd från min arbetsplats. Tänk vad lite man vet... Jag har jobbat ute på Skavsta sedan 1995 och som jag nämnt några gånger tidigare aldrig strukit runt knutarna på Stora Berga förrän de senaste veckorna.

Värmen och solen har hållit i sig sedan i lördags och det händer grejor i naturen. När jag ifjol efter mycket letande hittade en blåsippsbacke (halvvägs till Bettna) var det i slutet av blomningen. Förra årets vår var i och för sig extremt fördröjd. Att jag nu i mitten av mars hittar en blåsippsbacke som jag kan bokstavligen kan botanisera i gör mig glad från örsnibb till örsnibb. De är ju så sjukt vackra de små sipporna!

Jag har bildbehandlat den nedanstående kollektionen. Klonat bort någon störande lövkant som hamnat för mycket i fokus, ökat eller minskat intensiteten och kontrasten, lagt på lite vinjettering, skruvat lite på lyster och mättnad och slagit in varje bild i en liten vit ram. Jag hoppas jag inte dragit uppmärksamheten från huvudrollsinnehavarna, blåsipporna. Jag tar tacksamt emot kommentarer ifall jag sabbat mer än jag lyft fram!

Blåsippstrippel
Blåsippan breder ut sig i sin fulla prakt
Liten sippa på hårigt ben sträcker på sig
I profil gör den sig också bra
Ett blåsippsblad som lämnat sin gröna färg till förmån för en lila nyans
Egentligen sticker den blåa färgen ut även utan bildredigering...
Och en blåsippa som vänder andra kinden till
Dubblett i solgasset

Jag avslutar med en gul vårhjälte nere i gräset. Kanske kan fungera som lämplig avslutning på denna blå kaskad. Lite Sverige över färgerna i dagens inlägg! :-)

Vintergäcken har slagit ihop sina kronblad

Nu kan det bli bakslag på våren, jag har en vårkänsla som klarar även något snöfall och minusgrader tack vare dagens krälande i blåsippsbacken. :-)

4 kommentarer:

 1. Här var det blåsippor. Trippelbilden är nog min favorit här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blåsippor på alla ledder och bredder! :-) Jag tycker att blåsipporna är så vackra och även en endaste individ står bra för sig själv. Vitsippor kommer inte långt efter men de ser jag mer som starka i ett kollektiv.

   Radera
 2. Dra ner till Linudden o kolla...förbi ridhuset och bortåt där till parkeringen och ta stigen in i skogen...blåsippor och vitsippor i mängder...vackert!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Vid Linudden har jag aldrig varit så det kan bli givande på mer än ett sätt. Det finns många ställen att upptäcka i närområdet och jag har väl inte varit den bästa på att åka runt. Ditt tips låter lockande!

   Radera