lördag 15 mars 2014

Nu skiner solen på nytt!

Jag sitter och tittar ut genom fönstret. Förutom det uppenbara att fönsterputsningen är eftersatt ser jag att solen snabbt har återtagit himlen efter en natt med både regn och snö. Är man trendkänslig kan man hävda att resterande lördagar detta år kommer att vara vindpinade då vinden ruskar om tomtens tallar och granar rejält för andra lördagen i rad. Den senaste veckans underbara vårvärme har fått ett ordentligt avbrott och den allt mer upptorkade marken (jodå, flera gräsbränder har rapporterats i veckan) har nu åter blötts ner vilket påverkar en macro-intresserad hobbyfotograf betänkligt. Nu får jag hålla mig på fötterna ett tag till och kan bara minnas att jag så sent som under fredagslunchen låg raklång på magen när jag fotograferade blåsippor (igen) utan att bli varken blöt eller lerig.

Övervintrare på en snart överblommad vintergäck
Tänk att få vara så pass fräsch som nässelfjärilen efter månader i dvala.

Dagens bilder kommer från fredagslunchens promenad ute på Skavsta. Mitt vattenhål Stora Berga fortsätter att leverera, i alla fall i min lilla värld av fotografering och bestyr. Idag är det lördag och då är det ännu en gång Björkvik som gäller. Med tanke på väderomslaget är jag inte säker på att jag då kommer att passa på att ta någon långpromenad med kameran. Vi får se.

Ännu en blåsippsbild till min kollektion.

Sitter med ett nyanlänt paket från Umeå. Cyberphoto är stället jag oftast beställer fotogrejor ifrån och denna gång har jag köpt ett gråfilter till mitt vidvinkelobjektiv samt mellanringar för ännu närmare macrofotografering. Vet faktiskt inte om jag med säkerhet kommer att ha glädje av dessa tillbehör men den godisbit som Cyberphoto alltid skickar med i sina leveranser var god i alla fall! Även småsaker kostar pengar och det senaste lilla köpet av fotogrejor utgör inget undantag.

Blåsippan ute i backarna stå...

Förra helgens fotbollsfotografering var mycket inspirerande och skoj. Nu rullar det på och helgernas träningsmatcherna avlöser varandra. Dagens lokala insatser får passera utan min närvaro (är ju i Björkvik och knäböjer) men en eftermiddagsmatch under söndagen kommer jag nog att klippa (om jag inte far upp till Eskilstuna och sätter mig på fotbollsläktaren istället eftersom det är en match i Svenska Cupen, för damlag naturligtvis, som jag är intresserad av att se.)

Jag vänder mig mot solen.

Bilderna i dagens blogginlägg är tagna med min "sportkamera" och 135 mm-objektivet. Kameran är förhållandevis lågupplöst och närgränsen på objektivet är inte bättre än 90 cm. Detta innebär att jag inte kan beskära särskilt hårt i bilderna.

På lokaltidningens webbplats kan man se läsarbilder som skickats in. Bland de nyinskickade bilderna såg jag vitsippor. Jaha, ännu ett vårtecken som jag måste börja jaga. Ni som i flera veckor haft span på tussilago har ju redan vunnit över mig... Hur som helst kan jag nu stolt avsluta dagens inlägg med mina första tussilago för året. På en slänt utanför min arbetsplats hittade jag äntligen ett par gula små solar i stendammet. Lycka! :-)

Tussilago. Äntligen även för mig!

Ha en förträfflig helg!

2 kommentarer:

 1. Här i Tungelsta skiner solen, fast från en molnig och lite mörk himmel,dessutom blåser det full storm (känns det som). Jag har just kopplat in en extern hårddisk på tre TB och skal nu börja kopiera över mitt Canon-arkiv. Det lär ta hela dagen...

  Försökte jaga ikapp en fjäril i går, men den ville inte vara med på bild.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min dator upplyste mig om att jag började få ont om plats. Rackarns. Blir till att köpa en extern hårddisk och flytta över en del bilder. Eller hur jag nu ska göra. Jag tvekar lite men måste göra något i alla fall.

   Idag är det svårare att se några fjärilar i den vind som blåser.

   Radera