måndag 26 maj 2014

Leftovers


Lite "matrester"sedan fredagens och lördagens fotbollsfotografering kommer nu i detta inlägg. Som jag skrivit tidigare brukar jag alltid försöka få några bilder per match som funkar att illustrera fotboll mer generellt. Lite mer sällan blir det någon bild med helt andra motiv som pockar på uppmärksamhet när jag är på fotbollsarenan.

I fredags var det mer än lovligt vackert ute. Solnedgången var toppenfin och jag fick en del fotbollsbilder med vackert och mjukt kvällsljus. Men vid Rosvalla stora A-plan hittade jag några andra motiv.

Utblommade maskrosor uppe på kullen
Ett par strandskator gjorde sig ideligen påminda
Friidrottarnas häckhinder stod kvar i en vagn
Hörnflagga i motljus

Lördagsmatchen spelades klockan 14.00 och då handlade det inte om särskilt mjukt ljus. Solen gömde sig visserligen bakom slöjmoln då och då. Här fick jag istället två helt andra typer av bilder. Folkungavallen är en anrik arena och den kantas av lövträd av olika sorter. Utanför entrén står det kastanjeträd och de blommar som bekant just nu.

Kastanjerna blommar utanför entrén till Folkungavallen

På planen landade regelbundet en sädesärla som inte lät sig störas i sin matjakt av några bollsparkande människor. Jag hade sällskap av denna fågel vid båda kortsidorna och den verkade framgångsrik i sin jakt eftersom den allt som oftast hade en matbit i näbben.

Sädesärla på Folkungavallen

Mer blir det inte idag. Jag har några landskapsbilder från Bärbo sedan i söndags som väntar i kulisserna. De får dröja ytterligare ett tag. Jag kan i alla fall nöjt konstatera att det är väldigt vackert runt Bärbo Kyrka och jag har nu hittat ännu ett ställe att åka till för fler fotoutflykter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar