fredag 23 maj 2014

Skolträdgården

Hur dokumenterar man en skolaktivitet på skolområdet med hänsyn till alla regler som rimligtvis gäller när man sedan vill publicera några bilder i ett blogginlägg? Ja, inte törs jag chansa på att visa bilder där de närvarande personerna syns. Och som om detta inte vore nog är jag nu ytterligare en dag skevare i blogginläggen sett till när bilderna togs.

Skolträdgården vid Stigtomta Skola

Barnen i yngsta dotterns klass har delvis ansvar för skolträdgården detta år. Med liv och lust ska det planteras, vattnas och rensas. För att göra oss föräldrar delaktiga bjöds vi under onsdagskvällen in till en aktivitet där vi fick vara med och plantera.En särskild avdelning i skolträdgården iordningställs för fjärilarna

En tipspromenad i den angränsande skogen hade ordnats. Stigtomta Skola ligger i kanten av samhället och barnen har en skogsbacke som granne där det i bortre änden finns ett uteklassrum. För att tukt och herrans förmaning ska gälla som rättesnöre... är kyrkan synlig från uteklassrummet. :-)

Stigtomta Kyrka i bakgrunden


Klassens fröken gav en liten vink till föräldrarna inför denna trädgårdsaktivitet att det kunde vara lämpligt att anordna något ytterligare för familjerna denna kväll. Säg den klassförälder som i slutet på maj missar chansen att lätta på samvetet genom att fixa en brännbollsmatch som obligatorisk klassaktivitet. Sagt och gjort men först grillade vi korv på idrottsföreningens eldstad.Vi kunde haft avsevärt mycket sämre väder. Tur ska man ha och det är bara att tacksamt konstatera att de senaste dagarnas sommar gör utomhusvistelsen behaglig. Tyvärr har även myggen upptäckt detta vilket är den enda smolk i bägaren jag kan komma på.Med förhoppningar om att alla får en riktigt skön helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar