lördag 17 maj 2014

Väldigt gult

Idag är det inte vår, det är försommar. Skönt att värmen och solen kommit tillbaka även om det var acceptabelt även med svalka och nederbörd. Jag har haft det hektiskt och det har inte bara gått ut över fotograferandet utan framförallt promenaderna och utomhusvistelserna. Längtar efter en rejäl långpromenad men det kommer inte att hända idag heller. Minuter från att ta emot fikagäster i skrivande stund.

Lördagen började med att familjens körkortsinnehavare delade upp sig för att ta barn nummer 3 och 4 till olika fotbollsplaner i Södermanland. Hustrun drog till Sköldinge medan jag drog till Nyköping och Rosvalla. Jag ville verkligen fota idag men hittade mest bilder på byggnaderna på Rosvalla och dessa bilder ska jag inte belasta dig som bloggläsare med.

Hörnflagga
Målram till amerikansk fotboll (eller handägg som det borde heta)
Avståndsmarkeringar på planen för amerikansk fotboll/handägg

De ovanstående bilderna hålls ihop av flera saker. Både ett genomgående sporttema och de svenska färgerna gult och blått. För att hitta ett tema rakt genom dagens alla 6 bilder är det den gula färgen som är huvudsaken. Gult är inte fult, framförallt inte ute i naturen. Just nu blommar rapsfälten och maskrosorna. Maskrosornas vårblomning är väldigt kraftig, alla blommar samtidigt och de fyller inte bara gräsmattorna hemmavid utan också slåtterängarna med sin gula kulör.

Maskros i målnätets maskor
Långt därborta i bakgrunden springer de runt med en fotboll

Den avslutande bilden bär den gula färgen i spelarnas matchtröjor. Stigtomta IF:s F11-lag och de som inte spelar för stunden tittar med olika grader av engagemang på matchen tillsammans med sina ledare.

Stigtomta IF, spelare födda 02-04

Nu blir det födelsedagsfika! :-)

2 kommentarer:

 1. Hmmm, gult och blått. Den syttende maj...
  Hoppas att inga norrmän tog illa upp och ville ha rött-blått-vitt istället den dagen ;-)
  Påpassligt fotat, att hitta dessa motiv är ju inget man tänker på när man bara går förbi i jakten på nåt annat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Jimmy, jag tänkte inte på att det skulle kunna anses provocerande mot våra grannar i väst. Om vi blir invaderade av Norge så vet vi varför. ;-)

   Radera